Švicarska: Hrvati i pored PCR testa moraju u karantenu

Švicarska Savezna uprava za zdravlje (BAG) objavila je novu listu rizičnih prostora iz kojih osobe koje ulaze u Švicarsku i pored negativnog PCR testa moraju u desetodnevnu karantenu.




Na listi se nalaze Hrvatska, Srbija, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Portugal, Gruzija, Jordan, Litva, Poljska, San Marino, Mađarska, SAD, talijanske regije Emilia Romagna, Autonoma Friuli Venezia Giulia i Venecija te austrijske pokrajina Štajerska. Do sada su, što se Austrije tiče, na listi bili Gornja Austrija, Koruška i Salzburg.

Nove mjere vrijede od 14. prosinca, piše najtiražniji list „Blick“. Sve zemlje, koje imaju preko 60 zaraženih na 100.000 stanovnika, nalaze se na listi rizičnih zemalja.

Što činiti nakon ulaska u Švicarsku? BAG piše kako je bitno nakon ulaska u zemlju što prije doći u svoj dom, hotel ili vikendicu. Na putu do tamo je potrebno držati razmak od 1,5 metra od drugih, a ako se ne može držati razmak, savjetuje se nošenje zaštitne maske. U roku od dva dana je potrebno javiti se kantonalnoj upravi. Potrebno je ukupno 10 dana provesti u karanteni, a odluka o karanteni vrijedi i za djecu.

Više informacije možete pronaći na stranicama BAG-a.

Share this: