Eurowings otkazao liniju prema Splitu, Vueling prema Dubrovniku

Eurowings je u studenome najavio svoj red letenja za prosinac ove godine u kojem će ponuditi nešto više letova prema hrvatskim odredištima, Zagrebu i Splitu, upravo u vrijeme blagdana.



Iako je Eurowings najavio promet i na direktnoj liniji Split-Köln, to se ipak neće dogoditi. Naime, prvotni plan kompanije bio je prometovati na ovoj liniji u razdoblju od 22. prosinca do 10. siječnja dva puta tjedno, utorkom i nedjeljom, no niska potražnja uzrokovana novim mjerama na graničnim prijelazima natjerala je kompaniju na otkazivanje planiranih operacija na ovoj liniji, piše Croatian Aviation.

U prometu će ipak biti linije iz Düsseldorfa i Stuttgarta prema Splitu, kao i na linijama Eurowingsa prema Zagrebu.

Vueling otkazao planirane letove prema Dubrovniku

Španjolski niskotarifni avioprijevoznik objavio je krajem listopada kako će već u siječnju 2021. godine pokrenuti liniju Barcelona-Dubrovnik.

Redovni letovi na ovoj liniji bili su u prodaji dva puta tjedno, svakog četvrtka i nedjelje. I Vueling je bio prisiljen otkazati ove letove te se trenutno u Dubrovnik planira vratiti s početkom ljetnog reda letenja, u travnju sljedeće godine.

Kompanija je pokušala vrlo povoljnim cijenama motivirati određeni broj putnika na posjet Dubrovniku u siječnju, no to očito nije bilo dovoljno. Otkazivanje ovih letova je sasvim očekivan potez aviokompanije u vrijeme novih strogih mjera na granicama i na međunarodnim putovanjima.

Dubrovnik je tako ove zime ostao bez svoje jedine najavljene redovne linije te do proljeća sljedeće godine prema Dubrovniku i iz njega neće biti međunarodnih letova, dok Split ostaje povezan Croatia Airlinesom s Frankfurtom, Rimom i Münchenom, Edelweissom sa Zurichom, KLM-om s Amsterdamom te Eurowingsom s Düsseldorfom i Stuttgartom.



Share this: