Bavarska od srijede stroge mjere! Ovo su nova korona-pravila

Zbog pogoršane situacije vezane uz korona-pandemiju bavarska vlada je odlučila postrožiti mjere zaštite. Ta stroža pravila stupaju na snagu u srijedu 09.12. i važit će najmanje do 05.01.2021.




Ograničenje izlazaka: Od srijede se stan smije napuštati samo iz važnih razloga kao npr. neodgodivih potreba kao što su: odlazak na posao, u školu, u kupovinu, posjet liječniku, zbog bavljenja sportom i odlaska u crkvu na misu/bogoslužje. Trgovine za sada ostaju otvorene. U područjima s više od 200 novo zaraženih na 100.000 stanovnika uvodi se policijski sat od 21:00 do 5:00.

Božić i Nova godina: Za vrijeme božićnih blagdana, konkretno od 23.12. do 26.12. doći će do blagog popuštanja mjera vezanih uz ograničenja međusobnog druženja. U ta četiri dana smjet će biti zajedno maksimalno deset odraslih i pripadajuća djeca do 14 godina. Za Staru i Novu godinu se vraćamo strožim mjerama, a to je najviše petero odraslih i pripadajuća djeca do 14 godina iz dva kućanstva.

Škole: Od srijede obrtničke/zanatske škole (Berufsschulen) u Bavarskoj prelaze na školovanje na daljinu. To će isto vrijediti i za sve učenike ostalih škola od osmog razreda gdje incidencija (referentna vrijednost na 100.000 stanovnika u sedam dana) prelazi 200, uz iznimku završnih razreda. Osim toga će učenici svih škola u Bavarskoj od osmog razreda prijeći na kombiniranu nastavu, pola vremena u školi a pola na udaljenost.


Ostalo: Zabrana konzumiranja alkoholnih pića u javnom prostoru bit će na snazi sljedećih tjedana do opoziva. Malogranični promet bit će moguć samo za obitelji i radnike koji rade u susjednoj zemlji (Pendler). Nova pravila vrijede i za vjernike u crkvi.

Share this: