Mađarska ima najviše novozaraženih u zadnja tri mjeseca

U MAĐARSKOJ je danas evidentirano 6278 novozaraženih koronavirusom, što je najviša brojka u protekla tri mjeseca, a broj umrlih također je naglo porastao na 152, pokazali su vladini podaci.




Služba za javno zdravstvo otvorila je mogućnost uvođenja dodatnih ograničenja kao odgovor na porast broja novoboljelih i umrlih. Očekuje se da bi vlada danas mogla objaviti nove mjere ograničenja među kojima i zatvaranje prodavaonica i osnovnih škola.

Zabrana okupljanja, policijski sat, zatvoreni restorani...

Sadašnje mjere, uvedene u studenom, obuhvaćaju policijski noćni sat, zatvaranje hotela i restorana, zabranu okupljanja i nastavu na daljinu u srednjim školama.

Sindikat učitelja pozvao je vladu da uvede nastavu na daljinu i za osnovne škole zbog brzog širenja pandemije.

Prošlog je tjedna Mađarska postala prva članica Europske unije koja je počela davati kinesko cjepivo Sinopharm nakon što je počela davati i rusko Sputnik V, iako nijedno od njih nije dobilo odobrenje Europske medicinske agencije za korištenje u zemljama članicama EU.

Mađarska svojim građanima uz ta dva cjepiva daje i cjepiva Pfizer-BioNTech, Moderna i AstraZeneca, koja su odobrena na prostoru Europske unije. Najmanje jednu dozu cjepiva u Mađarskoj je do sada dobilo 785.000 ljudi.

U zemlji od deset milijuna stanovnika do sada je zabilježeno 446.178 zaraženih, a umrlo je njih 15.476.

Share this: