Objavljen program Adventa u Zagrebu. Vraćaju se dvije velike atrakcije

Prošle godine Advent u Zagrebu održan je u nešto skromnijem i drukčijem ozračju, no za ovogodišnje izdanje Grad Zagreb je osmislio novi koncept adventskih manifestacija. Na službenom predstavljanju omiljene manifestacije otkriveno je kako će ona započeti 26. studenog s paljenjem prve adventske svijeće i trajat sve do 27. siječnja.


Foto:Profimedia


Adventska špica

Zagrebačka špica smatra se jednim od simbola glavnog grada, a ona će se u naredna dva mjeseca pretvoriti u Adventsku špicu. Drvene adventske kućice, tisuće i tisuće lampica, drveni orašari, umjetničke instalacije, čarobni parkovi, ukrašene jelke, zabavna božićna glazba i mnoštvo nasmiješenih lica svih generacija – ovo je Advent na špici.

Gradski punktovi postaju mjesta okupljanja na otvorenom za sve posjetitelje željne dobre zabave i tog predivnog adventskog raspoloženja.

Povratak omiljenih lokacija

Sjajna je vijest kako se adventske kućice vraćaju na Zrinjevac i Tomislavac! Naravno, ovog studenog i prosinca ponovno ćemo imati priliku družiti se na dobro poznatim lokacijama, poput Trga bana Josipa Jelačića, Europskog trg, Strossmayerovog šetališta i Platoa Gradec.

A u gradu će ponovno zablistati jedna od omiljenih adventskih atrakcija – Ledeni park! Tradicionalna božićna ponuda vraća se na Tomislavac i postaje središtem prave zimske idile.

Nadalje, mnogima omiljeno adventsko događanje Fuliranje ove će se godine održati na dvije lokacije. Na radost mnogih, festival se vraća na staru i dobro poznatu lokaciju na Strossmayerov trg. No, ostaje i na terasi Esplanade, lokaciji koja je ugostila prošlogodišnje izdanje ove popularne manifestacije.
Grad u novom ruhu

U narednim tjednima Zagreb će osvanuti i u novom ruhu. Šetnja centrom Zagreba otkrit će brojna božićna drvca, orašare, jaslice i još brojne druge simbole Božića koji će stvoriti čitavu adventsku atmosferu i odjenuti Zagreb u ruho koje je čekao cijele godine.

Očekuje nas Advent u Tunelu Grič, Mjesečev vrt ponovno će niknuti u parku Bele IV., a Park Grič će postati kulisa najromantičnije adventske priče. Moderna „matrix“ konstrukcija, odnosno osebujan umjetnički bor bit će postavljen na lokaciji prolaz Oktogon.

Stara Vlaška postaje nova adventska lokacija, a inspiracija za njezino božićno ruho pronađena u jednoj od najpoznatijih ličnosti hrvatske književnosti, poznatom Zagrepčanu koji je radnju mnogih svojih romana smjestio upravo na ovdašnje ulice te u zgrade Gornjeg i Donjeg grada – Augusta Šenoe. Prigodne adventske dekoracije uljepšat će šetnju uzduž ove poznate stare zagrebačke ulice te stvoriti pravu božićnu ugodu za sve posjetitelje!


Foto:Profimedia

Proslava Adventa u Zagrebu širi se i izvan strogog centra grada pa će se tako slaviti i u drugim kvartovima. Štoviše, najavljeno je kako će se ovogodišnje izdanje Adventa održati na čak 20 lokacija.

Do sada je poznato kako je natječaj raspisan za lokacije na Vrbanima, Stenjevcu, Vrapču, Gornjoj Dubravi, Sesvetama, Peščenici, Zapruđu, Trnskom, Brezovici i Podsljemenu. Mi nestrpljivo čekamo ovogodišnje izdanje!(Journal.hr)

Share this: