Koncert u Areni za pamćenje, u Zagreb stigla publika iz svih krajeva

Veličanstveni vurtuazo Andre Rieu podigao je u petak navečer na noge cijelu dvoranu zagrebačke Arene te još jednom pokazao kako sa svojim orkestrom bez ikakve muke može upravljati s više od 15 tisuća ljudi, koliko ih je bilo na ovom spektaklu.


Foto: Darko Tomas / CROPIX

Na početku koncerta je rekao ‘Dobra večer Zagreb’, ovaj nizozemski kralj valcera, kako Andrea zovu diljem svijeta, te je na početku koncerta i priznao da je to jedino što zna od hrvatskog jezika. 

No, to zasigurno nije predstavljalo nikakav problem u komunikaciji s publikom jer je Andre imao prevoditeljicu, i to naše poznato televizijsko lice, Ivu Šulentić, koja je vjerodostojno prenosila ne samo umjetnikove riječi već i emocije kojih nije manjkalo.

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Osim glazbe, po kojoj je Andre i više nego poznat diljem svijeta, svakako očarava i način na koji ju najavljuje, način na koji se poigrava s članovima orkestra i solistima, ali i sa samim sobom. I više je nego jasno je kako se radi o čovjeku koji živi glazbu i svojom energijom na pozornici stvara čaroliju ne samo u njezinoj vizualnoj manifestaciji već jednako snažno i u energetskoj komponenti.

Koncert kojim je sinoć napunio Arenu može se slobodno nazvati bajkom jer tako je sve i izgledalo. Bajkovite haljine članica orkestra Johann Strauss, divna izdanja solistica koje su izgledale poput princeza, utegnuti tenori dostojanstveno-razigranih vokalnih nota…

Svakako sinoć ničega nije manjkalo. A vrhunac je svakako bio Straussov valcer “Na lijepom plavom Dunavu” koji je pokrenuo dvoranu i podigao na ples publiku koja je u Zagreb došla iz svih krajeva Hrvatske.Što možete posgledati  i na videu u linku sa kanala Bezbroj videa.



Rieuovi koncerti su posebni zbog još jednog čarobnog sastojka, a to je njegov humor. Šali se na račun publike, ali i na svoj vlastiti, zadirkuje publiku, izvođače, izvodi grimase – pravi je komedijaš. I upravo je u toj jednostavnosti i pristupačnosti još jedna njegova prednost pogotovo kad je u pitanju klasična glazba koju je upravo na taj način približio široj publici.(zginfo)

Share this: