Dalić: Spremni smo, imamo iskustvo i energiju

Ovdje nema laganog protivnika, cijenimo Maroko i respektiramo, čekamo tešku utakmicu,” kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić uoči utrašnjeg ogleda protiv Maroka na startu World Cupa.

Foto:Wikipedia

“Pratili smo pobjedu Saudijske Arabije i remi Tunisa. Nema lakog protivnika, cijenimo ih i respektiramo, čekako tešku utakmicu. Svi igraju dobro, iznenađenja su moguće. Ući ćemo s maksimalnim respektom,” kazao je Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji prije sutrašnje utakmice.

Hrvatska nije imala previše vremena za pripreme, tek tjedan dana, no Dalić je zadovoljan učinjenim.

“Iskoristili smo ovo vrijeme da se priviknemo na uvjete koji su nas dočekali. Jako sam zadovoljan, spremni smo,” kazao je otkrivši kako je donio odluku oko sastava.

“Izabrali smo što je najkvalitetnije što se tiče enregije i iskustva. Nemamo više nikakvih dvojbi, dečki znaju sastav. Imamo iskustvo, energiju, imamo dobar miks. Očekuje nas teška i izazovna utakmica, vjerujem da smo dobro izabral,” poručio je.

Izbornik se osvrnuo i na kvalitetu Maroka.

“Analizirali smo ih, sjajna su ekipa, dobro su posloženi. Imaju odlične pojedinace na svim pozicijama. Ne želim komentirati njihovu odluku o promjeni izbornika. Halilhodžić je odličan stručnjak, ali to je njihova stvar.”

Pema posljednjim najavama Maroko bi mogao igrati u domaćinskoj atmosferi.

“Znam da će biti posebno motivitani i da će imati puno navijača. Oprezni smo i puni respekta. Moramo biti na maksimalnom nivou.”

Hrvatska je stigla u Dohu kao svjetski doprvak, a iza sebe ima i seriju odličnih rezultata u Ligi nacija i Dalić se složio kako nas suparnici, sasvim sigurno drugačije gledaju.

“Dobili smo velik protivnike i sigurno nas bolje gledaju nego prije Rusije. Vrijedimo, svjesni smo toga. Ali moramo biti realni i objektivni. Pritisak je veliki, očekivanja su velika. Nećemo upasti u takvu zamku, idemo utakmicu po utakmicu. Vjerujuem u ovu ekipu.”

Dalić je istaknuo kako je hrvatska reprezentacija jedna od rijetkih u svijetu koja je u zadnjih 20 godina osvojila dvije medalje na svjetskom prvenstvu.

“U zadnjih 20 godina osvojili smo dvije medalje. I treba biti šušur oko nas, ali mi se spremamo u miru. Prva utakmica je bitna, važan je dobar start, ali nije i ključna,” poručio je Dalić.(Hina)

Share this: