SP Katar: Hrvatski navijači nadglasali Kanađane

Susret između Hrvatske i Kanade igran je pred 44.374 gledatelja na stadionu Khalifa International, jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Foto:Danko Kočiš

Kao i u prvom kolu protiv Maroka, hrvatski navijači su i ovoga puta bili u manjini. Bilo ih nešto više nego u prvom dvoboju, oko 2.000, no to su i dalje daleko manje brojke od onih na koje smo naviknuli posljednjih godina kada igraju “Vatreni”.

Većina naših navijača je bila smještena iza gola, bilo je i manjih grupa na ostalim dijelovima stadiona. S druge strane prvi kanadski plasman na World Cup nakon 36 godina očito je bio dovoljan motiva da u Katar stigne oko sedam tisuća njihovih navijača.

Foto:Danko Kočiš

Međutim, ovoga puta hrvatski navijači su izašli kao pobjednici. Šokantno otvaranje utakmice i rano vodstvo Kanade, nakratko su utišali “hrvatska grla”, no furiozan preokret “Vatrenih” probudio je i naše navijače. Nakon trećeg gola na tribinama je bila samo jedna strana.

Foto:Danko Kočiš

Osim uobičajenih navijačkih pjesama, hrvatski navijači su tijekom utakmice imali i posebnu “metu”, kanadskog vratara Milana Borjana, inače “jedinicu” beogradske Crvene zvezde.

Stadion Khalifa International izgrađen je 1976. godine, a dobio je ime po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje.

Do dosad je prošao tri rekonstrukcije – 1984., zatim 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara koje su održane 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine.

Najprepoznatljivija obilježja arene uvijek su bili njeni dvostruki lukovi. Nakon nadogradnje može se pohvaliti i ultramodernim oblikom. Na njemu je u rujnu 2019. održano svjetsko prvenstvo u atletici, a koncem iste godine na njemu je Liverpool osvojio Svjetsko prvenstvo klubova pobijedivši u finalu Flamengo sa 1-0.

Foto:Danko Kočiš

Za vrijeme World Cupa na ovom će se stadionu igrati ukupno osam utakmica – šest dvoboja u skupinama, jedan ogled osmine finala te susret za treće mjesto.

Share this: