Italija i nakon praznika zadržava ograničenja

TALIJANSKA vlada odlučila je produljiti nacionalne mjere protiv širenja koronavirusa, ali će dio njih ipak biti ublažen u radnim danima. 




Talijani su veći dio blagdanskog razdoblja proveli kod kuće. Stanovnicima je bilo dopušteno napuštati svoje domove isključivo zbog posla, zdravlja, hitnih slučajeva ili kratkih putovanja kako bi posjetili svoje najbliže poštivajući mjere ograničenja broja ljudi.

Ta pravila vrijede do četvrtka. Vlada je na sjednici u ponedjeljak odlučila da se vrati stari sustav na tri razine koji dopušta primjenu različitih restriktivnih mjera u različitim regijama.

Svi će barovi i restorani diljem zemlje biti zatvoreni ovog vikenda, a međugradska putovanja bit će svedena na minimum.

Osim toga, talijanske vlasti odlučile su odgoditi otvaranje srednjih škola u četvrtak. U nekim regijama, uključujući Veneto, ponovno otvaranje očekuje se početkom veljače.
U Italiji je od početka pandemije od koronavirusa umrlo 76.000 ljudi



Broj dnevnih novih slučajeva zaraze u studenome je iznosio oko 40.000, a sada je pao na manje od 20.000, međutim stopa zaraze varira, a svakodnevno umiru stotine ljudi.

Vlada je produljila i zabranu kretanja između 20 talijanskih regija do 15. siječnja. Putovanja su ljudima dopuštena jedino zbog poslovnih obaveza, zdravstvenih problema te hitnih situacija.

U Italiji je od početka pandemije od koronavirusa umrlo 76.000 ljudi i po tome je na petom mjestu u svijetu.

U subotu je ministarstvo zdravstva donijelo odluku o odgađanju otvorenja skijališta do 18. siječnja, priopćivši da je zatvaranje produljeno na zahtjev regionalnih guvernera te na temelju savjeta zdravstvenih stručnjaka.

Talijanska skijaška sezona trebala je početi 8. siječnja.


Share this: