74. Hrvatski bal u Beču održati će se virtualno

Hrvatski bal u Beču će se ove godine zbog pandemije koronavirusa održati virtualnim putem. Ovogodišnje geslo bala je „Corona ciao – Hrvatski bal će doći u Vaš dom“. 



Budući da ove godine nije moguće organizirati i uživati u tipičnom bečkom balskom ambijentu, program virtualnog bala bit će posvećen bečkoj pjesmi tzv. “Wienerlied-u”.

Budući da je Beč oduvijek bio šarolik u jezicima i narodnostima, i da su Hrvati iz svih krajeva već dugo dio toga, priredit će se bogat glazbeno-literalni program pod nazivom „Hrvati i drugi Bečani u riječi i pjesmama“.

Na Hrvatskom balu će kao izvođači nastupiti Nikola Zeichmann (violina), Franz Oberthaler (klarinet), Filip Tyran (harmonika), Kristijan Jambrić (bugarija), Gregor Aufmesser (bas) i pjevači Marco Blažeta i Klaudija Fellinger. Programom će biti u rukama Lidije Novak i Nicole Zeichmann-Omischl.

Program će se prenositi u subotu, 23.01., u 20:00, na Youtube-kanalu Hrvatskoga centra: https://bit.ly/2XgdJH9.

​Za sve one koji žele ponovno osjetiti balski ambijent, bar u svom domu, organizatori su odlučili sastaviti poseban balski paket. Više informacijama možete potražiti na službenim stranicama Hrvatskog bala u Beču.

Share this: