Njemačka ne planira popustiti mjere do 14. ožujka, u zadnja 24 sata umrlo 813 osoba

NJEMAČKA planira produžiti mjere kako bi suzbila širenje koronavirusa do 14. ožujka, stoji u današnjem nacrtu razgovora između kancelarke Angele Merkel i čelnika 16 saveznih država.




Broj novih dnevnih infekcija u Njemačkoj je u padu, zbog čega se neki regionalni čelnici zalažu za popuštanje mjera, no s druge strane, stručnjaci su sve više zabrinuti zbog pojave novih sojeva, piše Reuters.

"Imamo vrlo krhku situaciju"

"Imamo vrlo krhku situaciju. Prema primjeru drugih zemalja poput Portugala možemo vidjeti kako se brzo stvari mogu preokrenuti", rekao je za Spiegel Online Winfried Kretschmann, premijer zelenih iz južne pokrajine Baden-Württemberg.

U nacrtu dokumenta za sastanak koji započinje u popodnevnim satima stoji da bi se od 1. ožujka mogli otvoriti frizerski saloni, ali pod strogim uvjetima. No nacrt se može promijeniti.

Merkel je jasno dala do znanja da će prioritet kod popuštanja mjera imati osnovne škole i vrtići.

"Ako broj zaraženih i dalje nastavi padati, najviši prioritet očito imaju najmlađa djeca", rekao je Kretschmann.

U zadnja 24 sata umrlo 813 osoba

Merkel je u prijašnjim navratima također jasno naznačila da želi da sedmodnevna incidencija od 50 slučajeva na 100.000 ljudi bude mjerilo za ukidanje ograničenja. Incidencija u Njemačkoj trenutno iznosi 68.

Njemačka je danas zabilježila 8072 nova slučaja covida-19 i 813 smrtnih slučajeva.

Share this: