Šest naših skijaša i jedna skijašica na startu Snježne kraljice ovog vikenda


Skijaške utrke Audi FIS Svjetskog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. i ovog će puta u Zagrebu i na Sljemenu ugostiti najbolje slalomašice i slalomaše današnjice. Prvi vikend u novoj godini donosi svim zaljubljenicima u vrhunsko skijanje dva dana prepuna adrenalina i dobre zabave, a pritom će na djelu moći vidjeti čak sedam hrvatskih predstavnika.

U subotu, 5. siječnja, hrvatske će boje na utrci ženskog slaloma, u odsustvu ozlijeđenih Leone Popović i Ide Štimac, braniti talentirana 22-godišnja skijašica Andrea Komšić koja je bila 34. na posljednjoj slalomskoj ženskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Semmeringu, dok će se dan kasnije, u nedjelju, 6. siječnja, niz sljemensku stazu spustiti čak šest naših predstavnika u muškoj konkurenciji i na taj način ćemo u potpunosti iskoristiti kvotu 6 za domaće utrke.


Istok Rodeš i Matej Vidović pokušat će na Sljemenu ponoviti sjajne rezultate otprije dva tjedna kada su na slalomskoj utrci za Svjetski kup u talijanskoj Madonni di Campiglio zabilježili najbolje rezultate u karijeri. Rodeš je osvojio fantastično sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66 i trećim najbržim vremenom druge vožnje, dok je Vidović nakon dvije vožnje osigurao 18. poziciju.


Osim njih dvojice, Hrvatsku će na slalomskim utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. predstavljati još Elias Kolega, trenutno vodeći u poretku slaloma Europskog kupa i Filip Zubčić, a obojica su već osvajali bodove u slalomu u Svjetskom kupu te mlade nade Samuel Kolega i Leon Nikić. Također, gledatelji će kraj staze moći ponovno pozdraviti najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena i mentora reprezentacije Ivicu Kostelića koji će gledatelje predvožnjama s kamerom uvesti u obje utrke.


Aktualni sljemenski kralj i kraljica dolaze obraniti titulu
Osim brojnih hrvatskih predstavnika, publika na Sljemenu moći će ponovno pratiti u akciji prošlogodišnje pobjednike, Marcela Hirschera i Mikaelu Shiffrin. Čudesni Austrijanac četverostruki je osvajač Snježne kraljice te i ove sezone djeluje nezaustavljivo, čvrsto držeći vodeće mjesto u ukupnom poretku. U jednako dobroj formi je i sjajna Amerikanka, trostruka pobjednica Sljemena.
Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16 sati. Muški slalom održat će se u nedjelju, s početkom prve vožnje u 12.15, te druge u 15.30 sati.



Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina (rođenu od 1.1.2004. do 31.12.2011.) iznosi 15 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 50 kuna za odrasle i 25 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 60 kuna, a za djecu 30 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan oba dana.

Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma, gledateljima je kupnjom svih vrsta ulaznica u cijenu uključen prijevoz, nastup DJ-a, hrvatska navijačka zastavica, te ponovno besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu

Share this: