ISLA DE LAS MUNECAS, JEDNA OD NAJJEZIVIJIH LOKACIJA NA SVIJETU

Na jezivom otoku u još jezivijoj močvari južno od Mexico Cityija nalazi se Isla de las Munecas, ili Otok Lutaka – stvarna lokacija koja izgleda kao da je izašla iz noćnih mora i horor filmova. Ovdje, sa grana visi na stotine starih, oštećenih jezivih lutaka.
Legenda kaže da se prije oko 50 godina djevojčica utopila u kanalima koji kruže oko otoka. Jedini stanovnik ovog otoka, pustinjak koji se zove Don Julián Santana Barrera, ubrzo je nakon djevojčicine smrti izvukao staru lutku iz vode. Sutradan je izvukao još lutaka. I onda još. Uvjeren da je to bio znak iz pakla, počeo je sakupljati stare lutke te ih postavljati oko otoka.
Tokom sljedećih 50 godina, Barrera je skupio tisuće odbačenih lutaka, za koje je smatrao da će nekako poslužiti kao drugovi mrtvoj djevojčici i otjerati zle duhove koji su je utopili.
Međutim, čini se da nije uspio u tjeranju zlih duhova, s obzirom da je 2001. godine Barrera preminuo- utapanjem u istom kanalu kao i djevojčica.
Ovdje priča postaje još jezivija. Neki tvrde da je i sam Barrera umro pod misterioznim okolnostima, i da su ga ubile lutke koje su zaposjeli duhovi. Drugi se kunu da su svjedočili kako lutke postaju žive noću i da su nakon Barrerove smrti postale zaštitnice otoka.
Kakva god bila prava istina vezana za ovaj otok, jedna činjenica je nepobitna: Šetnja po Isla De Las Muñecas je jedno od najjezivijih iskustava na svijetu.





Share this: