Francuska zbog indijskog soja uvodi dodatna ograničenja putovanja

FRANCUSKA će zbog soja covida-19 koji se pojavio u Indiji uvesti nova ograničenja ulaska putnicima iz te zemlje, rekao je danas vladin dužnosnik.




Od subote će se u Francuskoj početi provoditi već prije određena ograničenja za Brazil, Argentinu, Čile i Južnu Afriku, piše AFP.

Gabriel Attal, glasnogovornik vlade, također je potvrdio da će Francuska, kako je planirano, 3. svibnja ukinuti zabranu domaćih putovanja, ali će ostaviti policijski noćni sat koji je na snazi ​​od 19 do 6 sati ujutro. Sve neesencijalne trgovine, koje su zatvorene početkom travnja, neće se otvoriti prije sredine svibnja, rekao je.
Karantena, policijske provjere i dva testa

Francuska je početkom ovog mjeseca obustavila sve letove iz Brazila u pokušaju da zaustavi širenje nove varijante covida-19 pronađene u toj južnoameričkoj zemlji. U subotu će se ta privremena mjera zamijeniti strogim ograničenjem putovanja za pet zemalja s popisa, što uključuje obveznu desetodnevnu karantenu s policijskim provjerama.



Putnici iz tih zemalja će dodatno po dolasku morati proći obvezni antigenski test, uz PCR test koji su obavili prije ukrcaja na let.

Britanski soj koronavirusa sada čini oko 80% slučajeva zaraze u Francuskoj, dok inačice prvi put identificirane u Brazilu i Južnoj Africi čine manje od 4% infekcija, rekao je prošlog tjedna ministar zdravstva Olivier Veran.

Share this: