Emirati bi mogli uvesti ograničenja ljudima koji nisu cijepljeni

UJEDINJENI Arapski Emirati upozorili su da bi mogli uvesti ograničenja za pojedince koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa, dok poslovno i turističko središte regije zagovara kampanju imunizacije.




Zemlja od oko 9 milijuna stanovnika, koja je proširila kampanju na one koji imaju 16 ili više godina, cijepila je oko 65 posto populacije koja ispunjava uvjete, reklo je Nacionalno tijelo za upravljanje krizama i katastrofama (NCEMA).

Razmišlja se o uvođenju preventivnih mjera

"Razmatraju se stroge mjere kojima će se ograničiti kretanje pojedinaca koji nisu cijepljeni i uvođenje preventivnih mjera poput zabrane ulaska na neka mjesta i dobivanja pristupa nekim uslugama", rekao je glasnogovornik NCEMA-e Saif Al Dhaheri.

"Vaše oklijevanje danas prepreka je našim ciljevima. Ugrožava vašu obitelj, voljene i zajednicu", dodao je.

Zaljevska arapska zemlja prijavila je 1903 novozaražena, zbog čega se ukupan broj zaraženih popeo na 500.860, dok je umrlo 1559 osoba.

Ujedinjeni Arapski Emirati, u kojima su društvena distanca i nošenje maski u javnosti obavezni, među zemljama je u svijetu s najbržim programom cijepljenja. Abu Dhabi će sada nuditi cjepivo Pfizera/BioNTecha uz kineski Sinopharm, rekle su zdravstvene vlasti. Emirat Dubai već nudi Pfizerovo cjepivo, kao i AstraZenecino.

Share this: