U Međimurju otvoren vidikovac. Gleda na četiri države i košta 7 milijuna kuna

Na 341. metru nadmorske visine na Mađerkinom bregu pokraj Štrigove u Međimurju danas je otvoren vidikovac s pogledom na četiri države, a izgrađen je u sklopu europskog projekta ukupno vrijednog 1.5 milijuna eura.



Biciklističko-informativni centar s vidikovcem, s kojeg se mogu vidjeti Slovenija, Mađarska, Austrija i Slovačka, uz ugostiteljske sadržaje ima i suvenirnicu te ponudu vina međimurskih vinara. Vidikovac je otvoren danas, povodom Dana Općine Štrigova.

Župan najavio nove projekte

Međimurski župan Matija Posavec kazao je da se ovim projektom upotpunjuje turistička ponuda Međimurja i sublimira sve ono što Međimurje ima u bogatstvu ljepote svoje prirode i enogastronomije.

"Nemate puno mjesta u Hrvatskoj, pa čak ni u svijetu, s kojeg imate pogled na četiri države u dijelu netaknute prirode, s vrhunskim vinima i gastronomijom naših vrijednih ljudi", rekao je Posavec.

Vrijednost projekta Interreg prekogranične suradnje je oko 1.5 milijuna eura, a samog vidikovca oko 7 milijuna kuna, od čega je 85 posto europskog novca. Župan Posavec je najavio nastavak s uređenjem interpretacijskog centra svetog Jeronima, ziplineom i drugim zabavnim i ugostiteljskim sadržajima.

"U drugoj fazi ćemo ići na 'goričko sviralo', da zvukove međimurskih popevki proizvodi vjetar. To je projekt vrijedan oko 1.5 milijuna kuna i za to ćemo sami naći sredstva", dodao je Posavec.

Državna tajnica: Ovo je jako dobar primjer turizma na kontinentu

Na otvorenju vidikovca na Mađerkinom bregu bila je i državna tajnica Ministarstva turizma i sporta Sandra Herman. Kazala je da Međimurci u nastavku projekta mogu računati na potporu Ministarstva putem fonda za javnu turističku infrastrukturu. Podsjetila je kako je Međimurska županija samo u posljednjem pozivu dobila više od dva milijuna kuna jer su projekti u ovoj županiji strateški dobro osmišljeni i kvalitetno se realiziraju.

"Ovaj vidikovac, povezan s čitavom pričom Mađerkinog brega, kao i s ostalom ponudom Međimurja, može svakako doprinijeti povećanom broju dolazaka, ali i noćenja, i ostvarenju veće potrošnje na području Međimurske županije", rekla je Herman.

Vidikovac na Mađerkinom bregu okarakterizirala je kao jako dobar primjer kako raditi dodatnu ponudu na kontinentu.

"Jer kontinent nam je izuzetno važan pošto želimo cjelogodišnji i održivi turizam", zaključila je državna tajnica.(Hina)

Share this: