Težak poraz Hrvatske u Osijeku

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je u dvoboju 1. kola 1. skupine Lige nacija u Osijeku od Austrije s 0-3 (0-1).



Austrijanci su do velike pobjede došli golovima Marka Arnautovića (41), Michaela Gregoritscha (54) i Marcela Sabitzera (57).

Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuje svjetskog prvaka Francusku, koja je u drugoj utakmici skupine Parizu izgubila od Danske 1-2.

Hrvatska je doživjela prvi poraz u Osijeku i jedan od najtežih domaćih poraza uopće, a na startu elitne skupine Lige nacija Dalićevi izabranici su izgubili od nominalno najslabijeg protivnika.

Bez Perišića i Modrića, Hrvatska je imala previše neraspoloženih i potrošenih igrača u sastavu, što su Austrijanci znalački iskoristili, poveli golom Arnautovića u 41. minuti, a potom u prvih 15 minuta drugoga dijela deklasirali Vatrene s još dva gola.

Hrvatska je ovu utakmicu igrala bez Perišića, Gvardiola, Livaje i Muse, a u početnom sastavu nije bilo umornog Modrića, dok je Dalić iznenadio postavljanjem Ivušića i Pongračića umjesto očekivanih Livakovića i Vide.

Prvu priliku na utakmici propustio je u 17. minuti Brekalo, čiji je udarac nakon preciznoga dodavanja Majera bio ipak blokiran, da bi dvije minute kasnije u još boljoj prilici bio Pašalić, ali je glavom pucao pored vrata. Pašalić je u 24. minuti ostao sam na desnoj strani, ali je u zadnji trenutak blokiran.

U 41. minuti Austrija je povela nakon što je obrana dopustila Arnautoviću da se namjesti na precizan udarac sa 16 metara i Ivušić je bio nemoćan, a gosti su poveli iz prvog udarca u okvir vrata.

U drugom poluvremenu je austrijski izbornik Rangnick promijenio čak tri igrača, a jedan od njih Gregoritsch je u 52. minuti imao sjajnu priliku, ali je njegov šut obranio Ivušić. No, u 54.minuti Gregoritsch dolazi do gola nakon sjajnog proigravanja Wobera. U 57. minuti slijedi novi šok kada je Sabitzer s više od 20 metara pogodio sami kut Ivuševih vrata za neočkivanih 0-3.

Sve jači zvižduci s tribina prisilili su Dalića da u 59. minuti uvede Luku Modrića, ali ni to nije donijelo iskru koja bi pokrenula umrtvljenu Hrvatsku.

Umjesto toga, Austrijanci su propustili još nekoliko prilika, od kojih je najbolja bila Schlagerova u 84. minuti. U sudačkoj nadoknadi Budimir je porpustio priliku zabiti počani gol.

U drugoj utakmici skupine u Parizu je Danska dobila Francusku s 2-1, a Hrvatska u ponedjeljak u Splitu dočekuju upravo svjetske prvake Francuze.

HRVATSKA – AUSTRIJA 0-3

Pred 16.000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Englez Kavanagh.

Strijelci:0-1 Arnautović (41), 0-2 Gregoritsch (54), Sabitzer (57)

HRVATSKA: Ivušić – Juranović, Pongračić, Ćaleta-Car, Sosa (Barišić, 46) – Brozović, Kovačić (Oršić, 71)- Majer (Modrić, 59), Pašalić (Vlašić, 59), Brekalo – Kramarić (Budimir, 58)

AUSTRIJA: Lindner – Lainer (Trimmel, 46), Trauner, Danso, Wober (Friedl, 78)- Laimer, Schalger – Weimann (Baumgartner, 74), Sabitzer, Onisiwo (Gregorisch, 46)- Arnautović (Seiwald, 46) (Hina)

Share this: