Deschamps uoči ogleda protiv Hrvatske: Nakon poraza od Danske moramo preokrenuti trend

Nakon što smo izgubili od Danske, moramo preokretni trend, kazao je izbornik svjetskih prvaka Francuza Didier Deschamps na novinarskoj konferenciji u Splitu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Hrvatske u 2. kolu Lige nacija.

Foto: (Hina/EPA)



Francuska je u novu sezonu Lige nacija ušla domaćim porazom od Danske (1-2), baš kao što je Hrvatska izgubila od Austrije (0-3).


“Pritisak ili ne, cilj je uvijek isti. Nakon što smo izgubili prvu utakmicu, sada moramo preokrenuti trend. Hrvati će imati isti cilj kao i mi nakon poraza. Neće biti lako jer ova hrvatska momčad ima kvalitete,” kazao je Deschamps.

“Austrija ima dobru momčad, imala je i veću svježinu i dinamiku od hrvatske reprezentacije. Naviknuli smo igrati s Hrvatskom koja ima puno kvalitetnih igrača. Oni su u istoj situaciji kao i mi i igraju kod kuće,” dodao je francuski strateg.


Izbornik svjetskih prvaka još jednom se osvrnuo na poraz od Danske.

“Prošlo je dosta vremena otkako smo izgubili. Neizbježno, kada primate golove, postoje stvari koje trebate učiniti bolje. Nismo to dobro napravili,” kazao je.

Komentirao je i posljednje slabije predstave Antoinea Griezmanna.

“Znamo njegove kvalitete i potencijal. Možda ima period kada igra slabije, ali u francuskoj momčadi često je bio jako dobar i utjecajan. Pogledajte samo njegovu statistiku, golove koje postiže. Kompliciran je završetak sezone za mnoge igrače koji su imali gust raspored. Ima i puno ozljeda,” rekao je Deschampes dodavši kako će petorica igrača biti oslobođena posljednjeg treninga. Među njima su i Kylian Mbappe i Karim Benzema.

Mbappe ima mali problem zbog kontuzije koja se dogodila u srijedu na treningu, a hoće li zaigrati u ponedjeljak Descjhamps će odlučiti na dan utakmice. Osim Mbappea i Benzeme, trening će propustiti i Kingsley Coman, N’Golo Kanté i Jules Kounde.

“Sutra ujutro ćemo obaviti inventuru s medicinskim osobljem,” najavio je francuski izbornik dodavši kako će “Les Bluese” predvoditi Presnel Kimpembe.

Nakon utakmice u Hrvatskoj, svjetski prvaci će 10. lipnja gostovati u Beču protiv Austrije, a zatim ponovno igrati s Hrvatskom 13. lipnja na Stade de Franceu.(Hina)

Share this: