Tajland napokon ukida sve Covid restrikcije

Od 01.07. Tajland napokon ukida sve Covid restrikcije kao i Thailand pass. Dok je većina nas praktički zaboravilo na koronu, maske i slične restrikcije Tajland i dalje živi u 2020. te su tamo još uvijek obvezne maske posvuda ( unutra i vani ) kaže Thaimer


Foto:Getyimages

Da, dobro ste pročitali. U Tajlandu se još uvijek nose maske i po ulici sve da si sam na cesti pa čak i kad su sami na motoru. No i tome dolazi kraj te će se od 01.07. ukinuti obveza nošenja maske te se od tada preporuča nošenje iste tj osobni izbor .Ako vam se nosi nosite je, ako ne ne morate.

Ukida se i potreba za apliciranjem za Thailand pass, a samim time i obveza putnog osiguranja koje pokriva Covid liječenje. Ovdje će opet biti sloboda izbora iako bi u ovom slučaju preporučio i dalje putno osiguranje jer ako iz XY razloga završite u Thai bolnici oderati će vas pošteno.

To bi u biti značilo da će se od 01.07. ići kao nekada aviokarta + viza i to je to. Ili ne baš?? Tko je cijepljen biti će tako, a tko nije cijepljen morati će imati negativan antigenski test. Da stvar bude bolja moći ćeš proći i bez testa jer po dolasku u Tajland neće svakoga provjeravati nego će nasumično izabrati ljude i ako nisi cijepljen i nemaš test onda će te testirati na licu mjesta. Ako si negativan vozi dalje, a  ako si pozitivan vjerojatno izolacija.

Noćni život se produžuje do 2 ujutro tj tada će se klubovi/barovi morati zatvoriti. I prije covida je bilo to pravilo pa su svejedno na većini mjesta radili duže od toga.

U biti ispada da nisu sve restrikcije uklonjene jer i dalje treba antigenski test za necijepljene, ali ajde do 1.12. će valjda i to ukinuti. Sve u svemu bolje nego što je bilo krajem prošle godine. Samo još treba ubosti neku povoljnu aviokartu, ali njih baš i nema puno…(putoholicari.hr)

Share this: