Modrić uoči utakmice protiv Francuske: Nema vremena za depresije i žaljenje

Nema vremena za depresije i za žaljenje, kazao je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić na novinarskoj konferenciji u Splitu uoči sutrašnjeg ogleda protiv Francuske u 2. kolu Lige nacija.



Hrvatska je otvorila Ligu nacija u petak domaćim porazom od Austrije, a u već u ponedjeljak je na rasporedu ogled protiv aktualnih svjetskih prvaka Francuza koji su u 1. kolu kod kuće izgubili od Danske.


“Bez obzira na poraz, atmosfera u momčadi je dobra, pozitivna, nema spuštenih glava. Nema vremena za depresije, za žaljenje. Jednostavno moramo se skupiti i odigrati najbolje što možemo,” poručio je Modrić.

“Naravno da nam je žao što smo izgubili od Austrije, ali ponekad možda i poraz dobro dođe da shvatimo gdje smo griješili,” dodao je.


Realov veznjak se osvrnuo i na činjenicu da igrače očekuju četiri zahtjevna ogleda u sveg 10 dana i to na kraju sezone.

“Nas nitko ništa ne pita, možda se moglo drugačije rasporediti utakmice. Nije lako, ne tražimo nikakve alibije. Tko je tu mora dati svoj maksimum sutra,” naglasio je dodavši kako “Vatrene” očekuje teška utakmica protiv “Tricolora”.

“Na Poljudu je atmosfera svaki put bila fenomenalna, očekujemo takvu i sutra, siguran sam kako će nam biti dodatan podstrek.”

Prokomentirao je dolazak mladih igrača u reprezentaciju.

“Super su se snašli, neki su tu već duže vrijeme, neki dolaze iz mlade reprezentacije. Sve su to super mladi i kvalitetni igrači koji su budućnost Hrvatske.”

Modrić je koncem svibnja peti put u karijeri osvojio naslov pobjednika Lige prvaka. Sve u dresu “Kraljevskog kluba”.

“Fenomenalan je osjećaj peti put osvojiti Ligu prvaka. Djeluje nestvarno što smo sve ostvarili ove godine,” kazao je Modrić dodavši kako je razgovarao s klupskim suigračem francuskim napadačem Karimom Benzemom.

“Sutra ćemo biti na suprotnim stranama, Čuli smo se, ali nismo pričali o utakmici. Nadam se da sutra neće biti u dobroj formi,” zaključio je Modrić sa smiješkom.

Dalić: Pokušat ćemo se iskupiti

Pokušat ćemo se iskupiti kako bi isprali poraz protiv Austrije. Nije lako slijede nam tri teške utakmice, dvije protiv Francuske, jedna protiv Danske.

“Nezgodno vrijeme, nezgodan poraz koji nas je uzdrmao, nismo ga očekivali. Međutim, nemam što prigovoriti dečkima,” kazao je Dalić u uvodu novinarske konferencije u Splitu.

“Sve što je bilo loše oko reprezentacije bilo je u Ligi nacija. Moramo podići glavu gore, ne smijemo pasti. Sada se moramo vaditi protiv svjetskih prvaka. Situacija nije ugodna niti lagana. Igračima je kraj sezone, neki razmišljaju o transferu, neki o oporavku, neki o odmoru. Pokušat ćemo se iskupiti kako bi isprali poraz protiv Austrije. Nije lako slijede nam tri teške utakmice, dvije protiv Francuske, jedna protiv Danske.”

Dalićev kolega na suprotnoj srani Didier Deschamps je najavio brojne promjene u sastavu nakon poraza od Danske.

“Francuska će biti moćna bez obzira na sastav, ništa neće biti slabiji. Mi moramo biti pravi,” dodao je.

Dalić je istaknuo kako nam “Liga nacija ne leži,” ali i naglasio kako nema govora o predaju.

“Ne dolazi u obzir da se predamo, svaka utakmica je važna, Nema niti pomisli da se predamo. Ne tražim nikakav alibi,” istaknuo je.

Otkrio je i sastav koji bi sutra trebao istrčati na Poljud.

“Branit će Livaković, desni bok će igrati Juranović, Vrsaljko se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Lijevi bok će biti Sosa ili Barišić, zavisno kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, tu je i Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok za napad konkuriraju Brekalo, Majer, Kramarić ili Budmir u faz napada. To je naše razmišljanje, a u drugom dijelu ćemo sigurno mijenjati. Moramo biti bolji u fazi obane, oni su najopasniji kada protivnik ima loptu.”

Dalić se osvrnuo i na kritike koju stižu na njegov rad.

“Svatko ima pravu na kritiku i na mišljenje, ja to poštujem. Ne zamaram se time previše. Moj je posao raditi što najbolje mogu. Odveo sam Hrvatsku na tri velika natjecanja, drugi sam bi ona svijetu,” naglasio je.

Dalić je nakon utakmice s Austrijom, reprezentaciju priključio trojicu U-21 reprezentativaca – Luku Sučića, Josipa Stanišića i Josipa Šutala.

“Zvali smo ih da nam pomognu, dobit će minutažu, to je sigurno. Gledam interes hrvatskog nogometa, nisam sebićan i mislim da je normalno da se mladi priključe A sastavu jer im je ostala još jedan utakmica protiv Estonije,” zaključio je izbornik.(Hina)

Share this: