Otkazan. Münchenski božićni sajam !

Nakon sastanka kriznog tima grada Münchena s gradonačelnikom Reiterom, odlučeno je da se Münchenski božićni sajam otkaže za ovu godinu. Isto vrijedi i za zimsku čaroliju na Viktualienmarktu.




Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter je izjavio:

“Danas sam u gradskom kriznom timu detaljno razgovarao o trenutnoj situaciji. Zdravstvene vlasti i općinske uprave hitno su savjetovale da se ne dopusti održavanje božićnog sajma. Isto tako, pandemičari svih klinika u Münchenu jednoglasno su upozorili na provedbu i protiv jutrošnjeg događaja na konferenciji katastrofalne situacije u klinikama.”

Glavni razlozi otkazivanja su dramatične situacije u klinikama i eksponencijalno rastući broj infekcija. To bi bilo neodgovorno povećanje rizika od infekcije, smatra Reiter. To je pogrešan signal, posebno za sve zaposlenike bolnice koji trenutno rade u apsolutnom hitnom stanju.


Broj posjetitelja u pješačkoj zoni ne može se kontrolirati

Iako bi se tržnica odvijala na svježem zraku, ne može se razgraničiti na Marienplatz i okolne trgove. To bi značilo da se broj gostiju i usklađenost s 2G pravilom ne bi mogli kontrolirati. Osobito uoči Božića, pješačka zona Münchena vrlo je prometna i bez božićnog sajma.


Privatni božićni sajmovi u gradu nisu pogođeni

Pravilo 2G plus primjenjuje se na privatne božićne sajmove, čiji se broj može ograničiti – odnosno pristup je moguć samo cijepljenim ili oporavljenim osobama s negativnim brzim testom.

Gradonačelnik Münchena Dieter Reiter o vlasnicima štandova:

“Svjestan sam koliko vlasnici štandova pate od posljedica mjera pandemije i sada su opet teško pogođeni. Stoga sam zamolio svoju upravu da provjeri kako ovdje možemo stvoriti financijsku kompenzaciju.”(Hina)

Share this: