SAMO JEDNA REPREZENTACIJA IDE NA SP Italija i Portugal u istom dijelu dodatnih kvalifikacija

U petak je u Zurichu obavljen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani u europski prvaci iz 2016. Portugalci.


Foto:FIFA 

Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.


Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal – Turska.

U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska – Ukrajina i Wales – Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales – Austrija.


U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija – Poljska i Švedska – Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija – Poljska.

ŽDRIJEB DODATNIH KVALIFIKACIJA:

skupina A:
polufinala: Škotska – Ukrajina, Wales – Austrija
finale: Wales/Austrija – Škotska/Ukrajina

skupina B:
polufinala: Rusija – Poljska, Švedska – Češka
finale: Rusija/Poljska – Švedska/Češka

skupina C:
polufinala: Italija – Sjeverna Makedonija, Portugal – Turska
finale: Portugal/Turska – Italija/Sjeverna Makedonija
(Hina)

Share this: