I Srbija uvodi restriktivne mjere protiv koronavirusa

Vlada Srbije je u subotu usvojila restriktivnije mjere za suzbijanja širenja koronavirusa. Nove mjere stupaju na snagu u utorak, 24. studenog i važit će narednih deset dana.




Srpska vlada odlučila je skratiti radno vrijeme do 18 sati za ugostiteljske objekte, kladionice i tržne centre. Druga najveća odluka je i obavezno i bezuvjetno korištenje zaštitne maske u zatvorenom i na otvorenom prostoru ako se ne mogu izbjeći međuljudski kontakti.

Zabranjeno je i javno okupljanje s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i otvorenom prostoru. Izuzetak za ovu mjeru su radne organizacije, školske ustanove, trgovine, tržni centri i slični objekti za koje važi propisani ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta. U Srbiji važi pravilo jedne osobe na četiri kvadrata.

Dodatne mjere su i tzv. home office (rad od kuće) svim radnicima kod kojih to radni proces dozvoljava, stroga kontrola obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prijevozu te stroga kontrola provođenja kućne samoizolacije.

Share this: