Ryanair ukinuo 15 linija prema Hrvatskoj za sljedeće ljeto

Ryanair je revidirao svoj red letenja za ljetnu sezonu 2021. godine te je obustavio prodaju na brojnim međunarodnim linijama, uključujući njih čak 15 prema i iz hrvatskih zračnih luka – Pule, Rijeke, Zadra i Splita!



Ryanair je do početka studenog u prodaji imao linije Berlin – Pula te Beč – Split, no iste su povučene iz prodaje i trenutno nije moguće kupiti karte na navedenim linijama ove poznate irske aviokompanije za ljetni red letenja sljedeće godine. Ryanair će idućeg ljeta prometovati na nekoliko linija prema Puli te jednoj prema Splitu (iz Dublina).

Dvije dugogodišnje linije prema Rijeci više nisu u prodaji

Kompanija trenutno nudi tek jednu liniju prema Zračnoj luci Rijeka za ljeto 2021. godine. Radi se o liniji Frankfurt Hahn – Rijeka koja je prometovala i ove ljetne sezone. Ovaj je poznati avioprijevoznik 2019. godine prometovao iz glavne frankfurtske zračne luke prema Rijeci što je za putnike bila daleko bolja opcija od 115 kilometara udaljenog Hahna.


U prodaji za sljedeću ljetnu sezonu trenutno nema linija iz Londona i Brusselsa za Rijeku, dok je ranije ukinuta dugogodišnja linija Stockholm – Rijeka. Prema trenutno dostupnom redu letenja, u prometu će biti tek spomenuta linija iz Frankfurt Hahna prema Rijeci.

Iz prodaje povučeno čak 11 linija prema Zadru

Zadarska zračna luka imala je, kao što smo već nekoliko puta pisali, velike najave Ryanaira i partnerske kompanije Laudamotiona za ljetnu sezonu 2020. godine. Zbog izbijanja pandemije većina ranije najavljenih linija ipak nije pokrenuta, a kompanija je u prodaji nudila sve linije za sljedeću ljetnu sezonu, ostavljajući time prostor za baziranje zrakoplova u Zadru i veliku ekspanziju na hrvatskom tržištu.

Početkom studenog Ryanair je iz prodaje za iduću godinu povukao 11 linija prema Zadru, u prodaji više nema sljedećih linija:
Aarhus – Zadar
Hamburg – Zadar
Maastricht – Zadar
Bremen – Zadar
Toulouse – Zadar
Riga – Zadar
Kaunas – Zadar
Liverpool – Zadar
Cork – Zadar
Dublin – Zadar
London – Zadar

Većina ovih linija trebala je krenuti s prometovanjem u ljetnom redu letenja ove godine no to se iz očitih razloga nije dogodilo. Ryanair sljedeće godine očito ne planira bazirati zrakoplove u Zadar. Još više iznenađuje što u najavi nema letova iz Dublina i Londona za Zadar, navedene dvije linije nisu prometovale ni ovog ljeta, a prethodnih je godina ova kompanija imala odličnu popunjenost na tim linijama i cijene karata su nemalo puta bile visoke, osobito u samoj špici sezone.



Red letenja dostupan je na web stranici Ryanaira i još je, naravno, podložan promjenama. To je za portal Croatian Aviation i potvrđeno iz središnjice ove aviokompanije pa ćemo do finalnog reda letenja za Hrvatsku za ljeto 2021. godine morati pričekati do siječnja. Do tada se još možemo nadati pozitivnim promjenama, no to će svakako ovisiti o toliko puta spomenutoj epidemiološkoj situaciji i samoj potražnji.



Share this: