Malta ublažava mjere – cjepivo više neće biti uvjet ulaska u zemlju

Zamjenik premijera Malte i ministar zdravstva Chris Fearne najavio je da će zdravstvene vlasti nastaviti sa svojim planom ublažavanja COVID-19 mjera kako je i planirano piše portal putoholicari.rtl.hr


Foto:Gettyimages

Do sada je putnicima bio dopušten ulazak na Maltu bez ograničenja samo ako su predočili valjanu potvrdu o cijepljenju. Međutim, nakon što su uzeli u obzir trenutnu situaciju s COVID-19, malteške vlasti odlučile su olakšati pravila ulaska.

Službeni turistički portal Malte Visit Malta pojašnjava da će od sljedećeg ponedjeljka, 11. travnja, svim putnicima koji imaju valjani rezultat PCR testa ili potvrdu o oporavku biti dopušten ulazak u zemlju prema istim pravilima kao i cijepljenim osobama.

“Od ponedjeljka, 11. travnja 2022., dolaznim turistima koji putuju na Maltu iz zemlje na crvenoj listi bit će dopušten ulazak s negativnim PCR testom (izdan do 72 sata prije dolaska) ili priznatom potvrdom o oporavku od Covida koja se ne može stariji od 180 dana”, stoji u priopćenju Visit Malte.

Osim toga, potpredsjednik vlade Malte također je najavio da od 10. travnja 2022. godine, potvrda o cjepivu više nije potrebna za osobe koje mogu prisustvovati događajima na otvorenom ili sjedećim događajima u zatvorenom prostoru.(putoholicari.rtl.hr)

Share this: