Engleska ukida testiranje za one putnike koji su se cijepili

Cijepljeni putnici iz inozemstva koji putuju u Englesku više se neće morati testirati na koronavirus ako su potpuno cijepljeni, javlja BBC. Promjene stupaju na snagu u 4 ujutro 11. veljače, a informaciju je potvrdio tamošnji ministar prometa Grant Shapps.



Foto:Gettyimage

Također su ublažene mjere i za necijepljene putnike - bit će im potreban samo test prije putovanja i test nakon dva dana u zemlji. Shapps je također rekao da svi koji stižu u Englesku, bez obzira na status cijepljenja, moraju ispuniti obrazac dostupan na službenim stranicama. Škotska, Wales i Sjeverna Irska u prijašnjim su promjenama mjera slijedili Englesku, a njihova odluka se još uvijek čeka.

Liberalizacija putovanja

"Danas mogu potvrditi da će naš međunarodni režim putovanja sada biti liberaliziran kao dio naših napora da osiguramo da 2022. bude godina u kojoj će ograničenje putovanja i blokade biti stavljeni u prošlost. To znači da nakon mjeseci testiranja prije polaska, testiranja nakon dolaska, samoizolacije, dodatnih troškova - ljudi koji putuju u Englesku morat će samo ispuniti formular", rekao je.

Taj potez pozdravlja turistički sektor, jedan od sektora koji su najviše pogođeni mjerama zbog koronavirusa.(Hina)

Share this: