Danas je ždrijeb Lige nacija. Hrvatska može dobiti skupinu s Francuzima i Nijemcima

Od 18 sati u Nyonu bit će održan ždrijeb trećeg izdanja Lige nacija za sezonu 2022./2023., a hrvatska reprezentacija se nalazi u trećem šeširu s Engleskom, Poljskom i Švicarskom, što znači da joj oni neće moći biti protivnici u elitnom razredu Lige nacija piše Index.



Francuska, Španjolska, Italija i Belgija su nositelji, u drugom šeširu su Portugal, Nizozemska, Danska i Njemačka, a u četvrtom se nalaze Wales, Austrija, Češka i Mađarska. Skupina s Francuzima, svjetskim prvacima i aktualnim osvajačima Lige nacija, i Nijemcima vjerojatno bi bila najteža, dok bi Belgija i Danska bile vjerojatno najbolji izbor iz prve dvije jakosne skupine.

Termini za odigravanje utakmica Lige nacija zbijeni su u samo dva mjeseca. Igrat će se u lipnju i rujnu, a prava ludnica bit će u lipnju, kada će se u dva tjedna odigrati četiri kola. U rujnu će reprezentacije igrati posljednje dvije utakmice.
Hrvatska jednom bila posljednja, jednom treća

U prvom izdanju Lige nacija, kada je 12 momčadi bilo raspoređeno u četiri skupine, Hrvatska je bila posljednja u grupi s 4 boda, iza Engleske (7) i Španjolske (6). Tada je Španjolska kod kuće dobila Hrvatsku s čak 6:0, a bilo je to dva mjeseca nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje su Dalićevi izabranici osvojili srebro. Na kraju je Hrvatska u posljednjem susretu skupine mogla osvojiti prvo mjesto da je pobijedila Englesku, ali je izgubila s 1:2.

U drugom izdanju, gdje je Hrvatska bila u skupini s Francuskom, Portugalom i Švedskom, završila je natjecanje s jednom pobjedom i pet poraza. Tada je u Maksimiru jedino pobijedila Švedsku 2:1, a ostala je u elitnom razredu zahvaljujući boljoj gol-razlici od Švedske, koja je također imala jednu pobjedu (2:1 protiv Hrvatske) i pet poraza.

Share this: