Njemačka prati stanje u još tri županije. Porastu li brojke, i one će na crvenu listu


Njemačka pažljivo promatra situaciju u još tri hrvatske županije, još uvijek nisu rizične ali su već spomenute i u njemačkim medijima kao područja koja bi mogla doći na crvenu listu.




“Broj zaraženih na području Hrvatske je nekoliko tjedana bio nizak, ali nedavno je porastao. Zbog incidencije od više od 50 zaraženih na 100.000 stanovnika za sedam dana Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija su na crvenoj listi te se ne preporučuju putovanja u te županije”, objavio je njemački portal Merkur.

Broj infekcija raste i u Požeško-slavonskoj županiji, Dubrovačko-neretvanskoj te zagrebačkom području (nije jasno misle li na područje Zagrebačke županije ili Grada Zagreba). Nijemci navode da će pažljivo pratiti situaciju i u te tri županije, ali da zasad nisu proglašena rizičnim područjima, piše Index.hr

“Moguće je da će se naći na crvenoj listi ako se broj zaraženih bude povećavao. Dubrovnik je vrlo popularno turističko odredište na jugu Hrvatske”, objavio je njemački portal.

Od jučer je Zadarska županija na crvenoj listi

Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.

Njemački institut Robert Koch jučer je popisu rizičnih područja, uz popularna turistička odredišta Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, dodao i Zadarsku županiju, izvijestila je agencija dpa.

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja

Upozorenje ne predstavlja i zabranu putovanja na ta područja, ali sugerira putnicima da preispitaju svoje planove. Uz to omogućuje putnicima da otkažu putovanja bez dodatnih troškova.
Njemačka područja visokog rizika smatra zemlje ili regije gdje je u sedam dana zabilježeno 50 ili više slučajeva zaraze novim koronavirusom na 100.000 stanovnika.

Share this: