Njemačka na popis rizičnih područja zbog koronavirusa uvrstila Ličko-senjsku županiju

Njemačka je u srijedu na popis visoko rizičnih područja dodala regije iz 11 europskih zemalja, uključujući Ličko-senjsku županiju, čime je odbacila posljednju nadu u oživljavanje turizma u vrijeme kad brojnim zemljama prijeti drugi val koronavirusa.



Na popis Instituta Robert Koch uvrštene su glavne turističke destinacije poput francuskih regija Centre-Val de Loire, Bretanje i Normandije, Ličko-senjska županija u Hrvatskoj i Notranjsko-kraška regija u Sloveniji.

Na listi se našlo još zemalja i pokrajina

Na listi su još prijestolnice Irske, Portugala i Danske, nizozemska pokrajina Utrecht, austrijska država Vorarlberg, većina Češke Republike, okrug Gyor u zapadnoj Mađarskoj i rumunjska Covasna.


Uvrštavanje na popis rizičnih područja obično slijedi kada Ministarstvo vanjskih poslova objavi preporuke protiv neophodnih putovanja u dotičnu regiju.

Njemačka upozorava protiv putovanja u regije u Europskoj uniji gdje je više od 50 zaraženih na 100.000 ljudi u tjedan dana.

Zbog širenja epidemije Njemačka je na popis epidemiološki rizičnih područja u Hrvatskoj do sada stavila Dubrovačko-neretvansku, Požeško-slavonsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku, Brodsko-posavsku, Virovitičko-podravsku županiju i Zadarsku županiju.

Proglašenje nekog područja rizičnim znači da oni koji se od tamo vraćaju s odmora moraju testirati na koronavirus i ostati u samoizolaciji dok ne dobiju rezultat testiranja.


Share this: