Nijemci napravili prilog o turizmu: Očaj na Jadranu


Njemačka javna televizija ZDF napravila je šestominutni prilog o turističkoj sezoni u Hrvatskoj u vrijeme pandemije. Prilog kojeg su nazvali „Očaj na Jadranu” opisuje teški financijski udar koji je zadesio turistički sektor, piše Večernji list.


U prvim trenucima priloga vidi se više od stotinu jahti za iznajmljivanje i čarter plovidbu, te čuje glas novinarke koja govori kako „tako izgleda kriza u Hrvatskoj”. Jedan od njihovih sugovornika bio jer kapetan jedne od tih jahti Ivan Rakuljić koji im je kazao kako već tri mjeseca pokušava pronaći način da njegova jahta opet bude profitabilna. – Ako te ne ubije korona, onda će te ubiti kriza – naveo je i nadometnuo kako se brine hoće li biti u mogućnosti otplatiti kredit za jahtu, navodi ZDF, prenosi Večernj list.

Ističu kako je ove godine izostao masovni turizam te kako je to katastrofa za cijelu zemnlju, s obzirom da oko 20 posto BDP-a dolazi iz turizma. Međutim, oni turisti iz Njemačke koje su sreli ističu kako im se sviđa što nema gužve i što je sve jeftinije.

Direktor hotela na Braču Dino Sokol kazao im je kako će ove godine maksimalno biti popunjeni do 50 posto kapaciteta, ako i toliko, te se nada pomoći Europske unije. – Prazne plaže u Hrvatskoj trenutno više izgledaju strašno nego lijepo – glasi posljednja rečenica u prilogu koju će sigurno mnogi zapamtiti.

Share this: