Otkazan renesansni festival u Koprivnici!


Prenosimo objavu organizatora u cijelosti:

Teška srca vas obavještavamo kako se ovogodišnje izdanje Renesansnog festivala koje se trebalo održati od 20. do 23. kolovoza 2020. godine neće održati. Jubilarno 15. izdanje TOP manifestacije Renesansni festival održat će se sljedeće godine u terminu: 19. – 22. kolovoza 2021 godine.

Situacija s epidemijom virusa COVID - 19 na nacionalnoj te globalnoj razini još je uvijek vrlo neizvjesna. Renesansni festival je velika i kompleksna manifestacija, ČAK ŠTO VIŠE NAJKOMPLEKSNIJE ORGANIZIRANO HRVATSKO DOGAĐANJE, koje iziskuje dugoročne pripreme, koje zbog epidemije uvelike kasne. Renesansni festival također na ograničenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi, kako vas, posjetitelja koji ne dolazite samo iz Hrvatske već i iz Europe i svijeta tako i sudionika koji ujedno dolaze iz 15-tak europskih zemalja (neke od njih su proglašene rizičnim zemljama zbog velikog broja oboljelih od virusa COVID-19).

ZDRAVLJE I SIGURNOST NAŠIH POSJETITELJA, SUDIONIKA I SVIH OSTALIH KOJI SU UKLJUČENI U ORGANIZACIJU MANIFESTACIJE NAM JE NAJVEĆI PRIORITET.

Uzmemo li u obzir sve aspekte Renesansnog festivala (raznolikost i brojnost sadržaja i programa) koji se uvelike razlikuju od ostalih manifestacija u Hrvatskoj te trenutnu situaciju sa epidemijom korona virusa te rizike koje dolaze s njom, smatramo kako je najbolja mjera odgoda manifestacije za sljedeću godinu kada će nadamo se situacija biti pod kontrolom, te će se Renesansni festival održati na razini kvalitete vrijedne Turističkog događaja godine te TOP manifestacije Hrvatske.

Vjerujemo da ćemo zajedno željno iščekivati sljedeću godinu te Jubilarno 15. izdanje atraktivnog Renesansnog festivala u Koprivnici na kakvog ste navikli ! :)

Puno zdravlja i sreće želi Vam ekipa Renesansnog festivala !

Share this: