AITUTAKI, ROMANTIČNI OTOK U JUŽNOM PACIFIKU

Već stotinama godina legende okružuju čarobne i očaravajuće otoke južnog Pacifika. Ovaj prekrasni dio svijeta je svojim različitim kulturama i rajskim ljepotama inspirisao brojne svjetske umjetnike… a u samom srcu ovog povijesnog i kulturno bogatog dijela svijeta leže Cookovi Otoci, skupina od 15 malih otoka koji se nalaze u slobodnoj asocijaciji s Novim Zelandom.
Sa populacijom od oko 2.000 stanovnika i površinom od 18.05 kvadratnih kilometara, Aitutaki je jedan od najpoznatijih i najljepših otoka ove regije. Sa svojim bijelim plažama, kristalno čistim tirkiznim morem i gustim zelenim palmama, Aitutaki se s punim pravom može nazvati rajskim otokom.
Ronjenje, tradicionalni ribolov ili jednostavno cjelodnevno izležavanje na bijelim plažama jesu popularne aktivnosti, ali Aitutaki je možda i najpoznatiji po brojnim vjenčanjima, opravdano nazvanim ‘Vjenčanja u Raju’. Ovaj romantični otok je također popularno odredište i za medeni mjesec, kao i za obilježavanje godišnjica braka… odnosno, popularno odmaralište za sve zaljubljene parove, a također je i odgovoran za mnoge zaruke koje su se ovdje desile tokom prekrasnih zalazaka sunca.
Iako je lako pomisliti, Aitutaki ipak nije rezervisan samo za najbogatije. Ovaj čarobni rajski otok nudi sve vrste smještaja – od trodnevnih aranžmana koji koštaju 350 eura za dvije osobe, pa sve do luksuznih hotela i vila koje naplaćuju više od 2.000 eura za samo jednu osobu (tri noći).












Share this: