Njemački turoperator: Ljudi bi zbog inflacije mogli manje trošiti na zimske odmore

Njemačka turistička grupacija TUI potvrdila je danas da bi poslovnu godinu 2021/2022. trebala zaključiti s dobiti, upozorivši ujedno da bi građani zbog inflacije i visokih troškova života mogli smanjiti potrošnju na zimski odmor.


Foto:Gettyimages

Grupa, jedan od najvećih svjetskih turoperatora, navodi da su rezervacije za mjesec studeni i prosinac na 81 posto razine iz sezone 2018/2019. i očekuje da će se trend kasnih rezervacija za zimske praznike nastaviti.

"Ključni dio naše ponude za odmor u nadolazećoj zimi vjerojatno će biti Kanari, Meksiko, Egipat i Zelenortski otoci", naveo je TUI u priopćenju.

Njemačka kompanija zabilježila je oporavak potražnje ovog ljeta jer su turisti pohrlili na europske i karipske plaže kako bi uživali u odmoru nakon pandemije.

No, prijeti opasnost da će potražnja oslobođena pandemijskih kočnica jenjati do zime budući da kućanstva smanjuju potrošnju na izdatke koji nisu nužni zbog visoke inflacije i skoka troškova života.

TUI je potvrdio da će ovu poslovnu godinu koja završava u rujnu zaključiti s dobiti, unatoč gubicima u tromjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem, dodajući da su troškovi zbog prekida letova bili na povišenim razinama, ali su se u četvrtom fiskalnom tromjesečju smanjili.(Hina)

Share this: