Japan ukida ograničenje putovanja za cijepljene strane turiste

Japan će 11. listopada ponovno otvoriti svoja vrata cijepljenim stranim turistima, nakon više od dvije godine zatvorenih granica zbog pandemije koronavirusa. Putnici će i dalje morati dokazati da su cijepljeni tri puta te imati negativan test na koronavirus kako bi ušli u zemlju.

Foto:REUTERS/Ju-min Park

Očekivani priljev putnika bit će dobrodošao poticaj vladi i lokalnim tvrtkama, a dolazi u trenutku kada je japanski jen pao na najnižu točku u odnosu na američki dolar u šest mjeseci. "Japan će ublažiti mjere granične kontrole kako bi bio na razini SAD-a", rekao je premijer Fumio Kishida. Naime, japanske granice nisu bile u potpunosti zatvorene.

Moralo se putovati preko agencije

Putnici su od lipnja ove godine mogli posjetiti zemlju, ali su morali putovati preko agencije i biti dio grupe. 

Kishida je također najavio poticaje za putovanja Japanaca unutar zemlje, popuste za tematske parkove, sportske događaje, koncerte, itd. Treće najveće svjetsko gospodarstvo bilo je jedno od posljednjih azijskih velesila koje su svoje granice držale zatvorenima zbog problema izazvanih koronavirusom. 

Stopa smrtnosti u zemlji najniža je među najbogatijim nacijama svijeta, dok je stopa procijepljenosti među najvišima. Japan je posjetilo gotovo 32 milijuna stranaca u 2019., posljednjoj godini prije pandemije.(Hina)

Share this: