Frankfurtski aerodrom sprema se za tešku zimu

Operater zračne luke u Frankfurtu Fraport priprema se za zatišje u turizmu nakon naglog skoka broja putnika tijekom ljetne sezone, a njegov čelnik predviđa češće oscilacije putovanja i u budućnosti.



Photo: Fraport

S obzirom na pandemiju, Fraport očekuje “tešku zimu”, a iduće godine poslovanje bi se trebalo značajno poboljšati, rekao je u četvrtak izvršni direktor Stefan Schulte.

U kolovozu je kroz zračnu luku Frankfurt, jednu od najprometnijih u Europi, prošlo oko 3.2 milijuna putnika, što je još uvijek otprilike upola manje nego u kolovozu 2019.

Očekuje se da će do rujna i listopada brojke pasti na 40 posto pretpandemijske razine, rekao je Schulte.


Šef Fraporta očekuje i da će broj putnika u budućnosti češće oscilirati, s puno jačom ljetnom sezonom i daleko većim prometom vikendima nego prije.

Druga je strana kovanice, po njegovim riječima, to što će poslovanje vjerojatno biti slabije zimi i što će vjerojatno biti razdoblja s osjetno manjim prometom tijekom tjedna, rekao je.

Kompanija na taj problem planira odgovoriti “znatno većom fleksibilnošću” u poslovanju, što će vjerojatno utjecati na radno vrijeme osoblja.

Glavni je razlog fluktuacija razlika između poslovnih i turističkih putovanja. Schulte procjenjuje da će tijekom nadolazeće zime poslovna putovanja vjerojatno nadmašiti najvišu razinu u pandemijskoj 2020. godini.

Turističkih će pak putovanja po njegovoj procjeni biti manje jer mnogi ljudi nisu sigurni kako će se razvijati pandemija i broj zaraženih.

Izvor: Radio Munchen

Share this: