Kako stići u Pariz iz zračne luke Charles de Gaulle ili Orly?

Pariz ima odličan sustav javnog prijevoza , a to uključuje prijevoz putnika učinkovito i relativno jeftino od glavnih zračnih luka do centra grada. Dobro naoružani informacijama o povezivanju s vašeg terminala  ne biste trebali imati problema s dolaskom iz zračne luke u grad.




Dolazak u grad Od zračne luke Roissy-Charles de Gaulle:

Možete doći u Pariz iz glavne međunarodne zračne luke, Roissy / Charles de Gaulle, prigradskim vlakom ( RER ), autobusom, prijevozom ili taksijem.

(RER):

RER linija B (prigradski vlak) polazi svakih 15 minuta od terminala 1 i 2 i stiže u središnji Pariz u roku od 30 minuta. Vlakovi voze od 5 do 12: 15 sati. Za 8,40 eura, ovo je najjeftiniji izbor, ali je manje praktično ako imate puno prtljage.
Od terminala 1 , linija 2 Aeroport de Paris shuttle bus (besplatno) polazeći od vrata 22. Sići na Roissypole-Terminal 3 i slijedite znakove do RER-a.

Od terminala 2A i 2B , uzmite liniju 3 Aeroport de Paris shuttle autobusom (odlazna vrata 8 na 2A i vrata 6 na 2B) i skrenite na stanku "TGV / RER".

Od Terminala 2C, 2D, 2E i 2F pratite znakove označene "Paris  vlakom" dok ne dođete do RER područja .

Od terminala 3 , idite pješačkom stazom (oko 200m) i slijedite znakove "Paris vlak".

RER B staje na sljedećim postajama unutar Pariza:
Gare du Nord (imajte na umu da je to i središte za povezivanje međunarodnih željezničkih usluga Eurostar i Thalys)
Chatelet-les-Halles (ovo je glavna veza do metroa)
Saint-Michel / Notre Dame
Luksemburg
Port-Royal
Denfert-Rochereau

Autobusi i shuttleovi:

Roissybus je ekspresna autobusna linija koja odlazi svakih 15 minuta, od 6:00 do 11:00 sati, od terminala za zračnu luku Charles de Gaulle 1, 2 i 3 i stiže sat vremena kasnije u blizini metroa Opera u 9. arrondissementu .

Jednodnevna karta košta 8,90 eura . Slijedite putokaze na "Roissybus" i kupite kartu od prodavača RATP u blizini vrata prije ukrcavanja. Autobus je opremljen prostorom za prtljagu.
Roissypole autobusne linije 350 i 351 napuštaju Charles de Gaulle terminale 1 i 2. Autobus # 350 ide u Gare de l'Est u sjeveroistočnom Parizu. Linija 351 odlazi do stanice podzemne željeznice Nation na jugoistoku. Iz stezaljki 1 ili 2, slijedite putokaze na terenski transport. Od terminala 3, uzmite besplatan prijevoz do zračne luke do terminala 1 ili 2.


Air France posluje s dvije shuttlea ("Cars Air France") koji napuštaju terminal Charlesa de Gaulle svakih 15 minuta i služe za pet stanica u Parizu. Slijedite putokaze na "Cars Air France" na terminalu 2, ili uzmite besplatan prijevoz do terminala 2.
Prvi shuttle kreće od 05:45 do 23:00 sata, a zaustavlja se u Etoileu (na Champs-Elyséesu, 1 Avenue Carnot) i Porte Maillot (Blvd.Gouvion St. Cyr), kako u zapadnom Parizu. Putovanje traje oko 35 minuta.
Cijene: Pogledajte web stranicu za tekuće cijene
Drugi prijevoz traje od 6:00 do 21:00, a prestaje na Gare de Lyon i Montparnasse u Parizu. Putovanje traje 50 minuta. Za tekuće cijene pogledajte službenu web stranicu.
Taxis se lako može naći izvan svakog terminala u Charles de Gaulleu. U prosjeku, cijene za središnju Parizu koštaju 40 eura. 

Od zračne luke Orly:

Imate nekoliko mogućnosti za prijevoz do Pariza iz zračne luke Orly:
RER B (prigradski vlak) povezuje se s zračnom lukom Orly putem željezničke stanice Orlyval. Slijedite znakove iz Orly Ouesta ili Orly Suda do "Orlyval", zatim iz stanice željezničke stanice Antony, spojite se na RER B, smjer Pariz. Ako je potrebno, možete se spojiti na metro Paris na stanicama Denfert Rochereau, Saint-Michel, Chatelet-les-Halles ili Gare du Nord.
Odlazak: svakih 7-10 minuta, od 6:00 do 11:00 sati
Cijena: Pogledajte web stranicu za tekuće cijene

RER C (prigradski vlak) povezuje se s zračnom lukom Orly preko shuttlea koji napuštaju stanicu Porte de Rungis. Od zračne luke, shuttle do Porte de Rungis, a zatim RER C do Pariza.
Odlazak: Shuttles za Porte de Rungis napuštaju se svakih 15 minuta, od 5:45 do 23:15, s ulaza G-quai 1 u Orly Sudu i od razine dolaska u Orlyu Ouestu.
Cijena: Pogledajte web stranicu za tekuće cijene

Orlybus je izravna autobusna linija koja vodi RATP (metro) koja povezuje zračnu luku Orly na Denfert Rochereau u južnom Parizu.
Polazak: Svakih 15 minuta, od 05:35 do 23:00 sata od Orly Suda i Orlya Ouesta. Putovanje traje oko 25 minuta.
Cijena: Pogledajte web stranicu za tekuće cijene

Autobusi i taksiji:
Air France šatlovi odlaze iz Orly Ouesta i Orly Suda i zaustavljaju se na stanicama podzemne željeznice Porte d'Orleans, Montparnasse i Invalides.
Odlazak: Svakih 15 minuta, od 6:00 do 11:30 sati
Cijena: Pogledajte web stranicu za tekuće cijene

Taxija odlaze redovito od Orly Suda i Orlya Ouesta. prosječna cijena za Pariz iznosi 20-30 eura. 

Share this: