Austrija se suočava s novim pooštravanjem


U subotu je Austrija zabilježila najveći porast zaraženih koronavirusom od 3. travnja, posebno je pogođen glavni grad Beč. Sada austrijske vlasti reagiraju novim paketom mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.



Prošli je tjedan austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio nove mjere koje su trebale biti objavljene 1. rujna. Detalji zaoštravanja sada su procurili. Kako izvještava oe24.at, o radnim se skupinama još uvijek raspravlja o pojedinačnim mjerama, ali čini se da je smjer jasan:

Vjerojatno neće biti opuštanja mjera u pogledu nogometnih utakmica i gledatelja.
Općenito, u Austriji neće biti masovnih događaja , kao u Njemačkoj. Trenutno je na priredbama dopušteno od 500 do 1.000 ljudi. Očekuje se da će ova gornja granica biti znatno niža u srijedu. Taj bi se broj mogao smanjiti na 250, ali samo pod strogim higijenskim propisima, poput zahtjeva za maskom i testova na koronu.

Koncept festivala u Salzburgu mogao bi poslužiti kao model za kulturni sektor. Ovdje su bila redovna testiranja, nije bilo pauza na koncertima i nije bilo potrebe za maskom za publiku prilikom ulaska i napuštanja događaja.


Budući da je na obiteljskim proslavama bilo puno zaraženih koronavirusom , Austrija želi ograničiti broj gostiju za privatne proslave.

Još nije utvrđeno hoće li se zahtjev za maskom stvarno primjenjivati ​​u zatvorenim sobama. Kako bi se usporio drugi val korone, ponovno bi se razmotrile sve mogućnosti, kao i ograničenje socijalnih kontakata.

Austrija planira u petak uvesti sustav upozorenja na semaforu kako bi se prikazao proces zaraze u tim zemljama. Beč se nedavno tome usprotivio i zatražio da se semafori ograniče na pojedine četvrti u Beču. Međutim, četverostupanjski sustav upozorenja na semaforu namijenjen je mapiranju stanja zaraze u regiji kako bi se koronski događaji stavili pod kontrolu. Ovisno o rezultatu, semafor bi se trebao prebaciti na zelenu, žutu, narančastu ili crvenu na temelju modela razina upozorenja.

Share this: