Milk, Marmelade i Federal ,tri bara koja morate posjetiti u Barceloni


Odlična hrana i pristojne cijene

Koncept u kojem se restoran/bar mijenja iz dana u noć služeći brunch, ručak i večeru omiljen je u Barceloni te nije ni čudno da na svakom uglu možete pronaći odlične prostore u kojima sjedi cool ekipa i pokoji turist koji je dobio preporuku od prijatelja.
Ako idete u Barcelonu i namjeravate dobro jesti zaobiđite sve restorane koje vidite na glavnoj ulici La Rambla i sve restorane na kojima stoji fotografija paelle sa škampom koji izgleda kao da je izrezan iz neke kuharice i ambiciozno fotošopiran na tanjur.
Mi obično takve restorane izbjegavamo u širokom luku.
U takvim restoranima uglavnom ćete dobiti neku smjesu riže i plodova mora s gigantskom razvodnjenom sangrijom i žutim kišobrančićem koji će vam prisjesti kad vam za loš obrok dođe "turistički" račun sličan onima kakve izdaju na nekim mjestima na našoj obali.
Dobri zalogaji, kokteli i muzika čekaju vas u širem centru, ali sakriveni u uličicama koje ćete s radošću otkrivati.
U 4 dana koliko smo boravili u Barceloni obišli smo dosta restorana i probali većinu stvari s jelovnika koje smo prigodno upotpunjavali s vinima, Cava pjenušcem i gin-tonicom koji u Barceloni služe u čašama dovoljnom velikim za nastup Dite Von Teese.
U cijelom kilometarskom pohodu za hranom (hodali smo u prosjeku 10 kilometra dnevno), najveći dojam su ostavila tri mjesta koja vam i predstavljamo danas.

Marmelade, Riera Alta 4-6



Ako ste ljubitelj restorana u kojima vlada prigušena atmosfera s dozom mistike, Marmelade je mjesto za vas. Nepretenciozan u pristupu gostima kao i u jelovniku. Zgodni konobari su vrlo ljubazni i uvijek na usluzi. Iako većina njih nije na "ti" s engleskim jezikom, strpljivo će vam objasniti sve što vas zanima o jelu ili o vinskoj karti.
 Poput svog malenog brata nazvanog Milk, i Marmelade nudi cijeli niz odličnih jela od jutra do mraka.


Ovdje ujutro možete pojesti izvrsni doručak  koji se sastoji od poširanih jaja, kobasica i pečenih rajčica, ili se navečer odlučiti za fino predjelo od toplih pogačica s namazom od hummusa i vrhnja s krastavcima, a potom se baciti na savršena pileća krilca s ljutim umakom ili na jedan od hamburgera s domaćim krumpirićima koji se tope u ustima.
Dobar izbor je i azijska salata s grill piletinom, sirovim povrćem i umakom od naranče.
U Marmeladeu smo otkrili ekološko vino Mas Elena koje košta oko 13 eura po boci.
Uvijek možete naručiti i čašu popularne Cave koja će vas koštati oko 2,50 eura.

Federal, Calle Parlament 39



Kada smo otkrili Federal našoj sreći nije bilo kraja. Organski jelovnik sa svježim namirnicama kupljenim od lokalnih proizvođača zadovoljit će i najkompliciranije goste.
U sferi bruncha nema tog obroka kojeg ne možete pronaći u Federalu.
Dan započnite s velikom kavom i zelenim sokom od špinata, jabuke i krastavaca, a potom uživajte u finom doručku po želji.
Preporučujemo jaja Florentine s mladim špinatom, zapečenim rajčicama i raženim kruhom s maslacem ili odlične bruschette s pestom, kozjim sirom, maslinovim uljem i potočarkom.



Jelovnik se mijenja u 16 sati te u tom razdoblju možete kušati sendviče od govedine s marmeladom od luka ili tjesteninu s povrćem i tofuom. Cijene se u prosjeku kreću od i više nego prihvatljivih 6 do 10 eura.

Milk, Gignas 21


Ako je Federal bio otkriće jutra, Milk je bio otkriće večeri. Malen prostor s prigušenim svjetlima dočekuje vas s raspoloženim konobarima uz zvuke bendova Massive Attack, The Knife i Moderat. Milk je u 2013. godini proglašen najboljim barom u Barceloni po odabiru britanskog Elle magazina, a atmosferom i jelovnikom svakako opravdava titulu.



Ovdje svakako kušajte poznatu Caesar salatu s poširanim jajima ili pak Granny Smith salatu s karameliziranim orasima, pancetom i komadima Granny Smith jabuke.
Hamburgeri su im vrhunski; sočni i veliki zalogaji koji vrijede svakog eura.
Cijene koktela su i više nego pristojne te ćete za mojito izdvojiti 5 
eura.

Svi volimo putovati i uštediti?
Ako vaš Booking smještaj rezervirate putem linka https://www.booking.com/s/11_6/8e71aeaf
Booking će vam na vaš račun vratiti 10°% potrošenog iznosa,što znači da idete na put i pri tome i uštedite. ��
Just book and go!!

Share this: