Prijateljski turnir Vatrenih premješten u Egipat

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s nogometnim savezima Egipta, Tunisa i Novog Zelanda da međusobni prijateljski turnir umjesto u predviđenom Abu Dhabiju (UAE) bude odigran u glavnom egipatskom gradu Kairu, objavio je Hrvatski nogometni savez u srijedu na svojim službenim stranicama.

Foto:Pixsell

Četiri saveza istovremeno su raskinula ugovor s organizatorom predviđenog W Cupa zbog neispunjavanja ključnih stavki ugovora te su potom prionula pronalasku odgovarajućeg novog rješenja, navodi HNS.

Sukladno zajedničkom dogovoru, Egipatski nogometni savez preuzet će organizaciju turnira koji će tako biti odigran u Kairu od 22. do 26. ožujka. Turnir će biti odigran u ranije predviđenom formatu – u polufinalima će 22. ožujka snage odmjeriti Hrvatska i Tunis te Egipat i Novi Zeland, a potom će biti odigrane utakmica za 3. mjesto (25. ožujka) i finale (26. ožujka).

“Žao nam je zbog ovakvog raspleta, no morali smo reagirati i zaštititi sportski interes reprezentacije, kao i poslovni interes Saveza. Zahvaljujem kolegama iz Novog Zelanda, Tunisa i Egipta s kojima smo bili u otvorenoj komunikaciji te zajednički dogovorili sve korake, a posebno cijenimo spremnost Egipta da preuzme organizaciju ovog turnira. Najvažnije, uspjeli smo osigurati da reprezentaciji ne mijenjamo značajno plan reprezentacije, u dogovoru s izbornikom, jer imamo iste protivnike i ostajemo vjerni ideji da ekipi omogućimo da provede kvalitetnih tjedan dana zajedno”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Promjena lokacije ne mijenja puno naše planove te zahvaljujem Savezu što je u ovako kratkom roku pronašao odgovarajuće rješenje u suradnji s preostalim sudionicima turnira. U Zagrebu i Kairu imat ćemo sve uvjete da ispunimo svoje ciljeve – odigramo dvije kompetitivne utakmice, odradimo dobre treninge i provedemo kvalitetno vrijeme zajedno, osnažujući tako dobru atmosferu uoči Eura ovog ljeta”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatski nogometni savez naknadno će informirati javnost o prodaji ulaznica za ovaj turnir te preciznom rasporedu odigravanja utakmica s lokacijama. Vatreni će se okupiti u Zagrebu u ponedjeljak 18. lipnja, gdje će boraviti do 21. ožujka kada putuju u Kairo.(Hina)

Share this: