Zvonimir Boban napušta visoku poziciju u UEFA-i

Europska nogometna organizacija (UEFA) službeno je obznanila kako legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban napušta visoku dužnost koju je dosad imao u krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji.

Foto:Zvonimir Boban/Fifa/Gettyimages

„UEFA objavljuje sporazumni rastanak te odlazak Zvonimira Bobana iz organizacije. Boban nam se pridružio 2021. godine kao šef nogometa je pokrenuo nekoliko značajnih projekata u tehničkom razvoju. UEFA izražava čast što je surađivala s Zvonimirom Bobanom te šalje zahvale na njegovoj predanoj službi“, objavila je između ostaloga UEFA.

Odlazak je sam Boban potvrdio nekolicini hrvatskih medija, a o njegovom odlasku iz UEFA-e već su pisali britanski, američki te ostali mediji.

Sam Boban je potvrdio kako UEFA-u, kao najbliži suradnik predsjednika Aleksandera Čeferina, napušta jer ne želi sudjelovati u promjeni Statuta UEFA-e čime se želi omogućiti još jedan mandat aktualnom predsjedniku.

Boban je bio legendarni kapetan hrvatske reprezentacije koja je 1996. godine u Engleskoj nastupala na prvom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu, dok je dvije godine kasnije vodio momčad do svjetske bronce na prvenstvu u Francuskoj. Za Hrvatsku je ukupno skupio 49 nastupa te je postigao 12 pogodaka.(Hina)


Share this: