LIGA NACIJA – DRAMA U ROTTERDAMU Hrvatska i Nizozemska u produžetak

Nakon 90 minuta polufinalnog dvoboja Lige nacija, u Rotterdamu, rezultat između nogometaša Nizozemske i Hrvatske je 2-2 te u borbi za finale slijede produžeci, a moguće i jedanaesterci.

ROTTERDAM, NETHERLANDS - JUNE 14: Luka Modric of Croatia celebrates after scoring the team's fourth goal during the UEFA Nations League 2022/23 semifinal match between Netherlands and Croatia at De Kuip on June 14, 2023 in Rotterdam, Netherlands. (Photo by Stuart Franklin - UEFA/UEFA via Getty Images)

Hrvatska je bila milimetrima blizu finala i pobjede unutar 90 minuta. Nizozemska je povela u 34. minuti golom Donyella Malena. No, u nastavku su izabranici Zlatka Dalića zaigrali daleko bolje i postigli dva gola vrijedna finala. Andrej Kramarić je u 55. izjednačio nakon što je pogodio s bijele točke, dok je Mario Pašalić u 73. minuti zabio za 2-1. Vodila je Hrvatska sve do 96. minute, ali je tada na 2-2 izjednačio Noa Lang.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez većih prilika, ali je domaćin odmor ipak dočekao uz prednost od jednog pogotka. U 34. minuti su domaći igrači razvukli hrvatsku obranu s jedne na drugu stranu. Lopta je došla do Donyella Malena, a on je precizno pogodio suprotni kut za 1-0 Nizozemaca.

ROTTERDAM, NETHERLANDS – JUNE 14: Mateo Kovacic of Croatia is challenged by Teun Koopmeiners and Frenkie de Jong of Netherlands during the UEFA Nations League 2022/23 semifinal match between Netherlands and Croatia at De Kuip on June 14, 2023 in Rotterdam, Netherlands. (Photo by Stuart Franklin – UEFA/UEFA via Getty Images)

Hrvatska u napadačkom smislu nije bila previše opasna, kao ni Nizozemska, a izabranici Zlatka Dalića najčešće su prijetili preko lijeve strane gdje su ordinirali Perišić i Ivanušec.

Hrvatska je zaigrala dosta energičnije i bolje od samog početka drugog poluvremena te je brzo i izjednačila. U 55. minuti je Andrej Kramarić realizirao jedanaesterac za 1-1, a svemu je prethodilo povlačenje Modrića od strane Gakpa u domaćem šesnaestercu.

Igralo se otvorenije i bolje u nastavku, s posebnim naglaskom na hrvatsku igru. U 71. minuti je ozbiljno zaprijetio Perišić, ali je pucao preko vrata, no Hrvatska je povela u 73. minuti. Na asistenciju Ivanušeca opet se na pravom mjestu našao Mario Pašalić i zatresao nizozemsku mrežu za 2-1.

Do kraja je Nizozemska stisnula i tražila izjednačenje. U sudačkoj nadoknadi odlične su šanse imali Gakpo i Ake, a u 96. je uspjela i izjednačiti. Lang je zabio za odlazak u produžetke.

Liga nacija, polufinale (nakon 90 minuta):

Nizozemska – Hrvatska 2-2 (Malen 34, Lang 90+6 / Kramarić 55-11m, Pašalić 73)(Hina)

Share this: