München: Od utorka popuštanje mjera zbog povoljne situacije

Premijer Bavarske Markus Söder (CSU) najavio je prije nekoliko tjedana kako će se popuštati mjere ako sedmodnevna incidencija bude manja od 100 nekoliko dana zaredom. Takva situacija je sada u Münchenu.




Peti dan zaredom München bilježi sedmodnevnu incidenciju manju od 100. U nedjelju, 9. svibnja, ova brojka je pala na 91,2, što je za 0,9 manje nego u subotu. To znači kako će gradska vlast u ponedjeljak donijeti odluku o popuštanju mjera od 11. svibnja.


Tako građane Münchena očekuje ukidanje policijskog sata, a uz ‘ulazni test’ i termin mogu posjetiti ugostiteljske terase, kazališta i kina. Popustit će se i mjere kontakta s drugima, gdje će biti ponovno moguć susret do pet osoba iz dva kućanstva, piše Kroativ.at

Zbog stabilne situacije se i u ostalim bavarskim općinama otvaraju ugostiteljske terase: Garmisch-Partenkirchen, Starnberg, Landsberg am Lech, Tirschenreuth, Neustadt an der Waldnaab, Amberg-Sulzbach, Kitzingen, Würzburg i Lindau. Osim ovih općina, otvaraju i gradovi Passau, Bamberg, Schwabach, Erlangen i Neuburg-Schrobenhausen.


Share this: