WARC: otvaranje, večer prijateljstva, kvalifikacije, ulazak u top 16 - dani 2 i 3


U utorak ujutro organizirano je otvaranje natjecanja. Nakon malo službenih govora predstavnici svake zemlje su izašli na pozornicu, pozdravili druge ekipe i pokazali svoje kreativne plakate koje su crtali dan ranije (eto, i ovdje imamo A u STEM-u). 





Naša ekipa je uvrstila neke poznate hrvatske izume na plakat - osim što su odlične robotičarke po mom sudu odlično i crtaju. Slikao sam i plakate drugih timova.



Kako bi se ekipe upoznale i zbližile organizirana je i večer prijateljstva na gradskom sveučilištu. Poslušali smo sveučilišni bend, pogledali nekoliko kulturno umjetničkih nastupa nekih zemalja sudionica, a učenici su se zajedno okušali u zanimljivim društvenim igrama.


Jutros su ekipe imale kvalifikacijski dio natjecanja, za ulazak u osminu finala. Natjecanje funkcionira tako da se timovi nasumično uparuju i natječu u savezima, odnosno 2 protiv 2 tima. 



U jednoj od utakmica čak su i naši timovi sučelili snage.




Ekipa CTK Osijek - ZTK grada Osijeka (Nika i Jona Važić i mentor Tomislav Pandurić) plasirale su se u četvrtinu finala (top 16 timova, odnosno top 8 saveza).

Ovo je fantastičan rezultat, navijajte i dalje za nas!

EDIT: trenutno smo najbolji ne kineski tim na natjecanju.


Iz Kine Paolo Zanzenović

Share this: