Renesansni festival u Koprivnici 2019. (detaljni program)

Renesansni je festival u Koprivnici najznačajniji hrvatski srednjovjekovni festival te jedna od omiljenih manifestacija u Lijepoj Našoj. I ove će godine okupiti više od tisuću sudionika iz Hrvatske i brojnih drugih država - od Austrije, preko Mađarske i Poljske do Italije. Naravno, posjetitelja je znatno više, pa se njih redovito okupi nekoliko desetaka tisuća.




Ovom manifestacijom posjetitelji se vraćaju u 15. i 16. st., kada su nastale koprivničke renesansne fortifikacije. Na njoj možete vidjeti brojne povijesne likove - mušketire i haramije, vitezove, stare obrtnike, kmetove, gutače vatre, krčmare i druge. Cijeli prostor renesansnih bedema pretvara se u srednjovjekovno naselje, prepuno šatora, kula, opsadnih sprava, logora i kostimiranih stanovnika.



Naravno, tu je i nezaobilazna glazbena podloga, kao i bogata gastronomska ponuda temeljena na starim receptima. Tako ćete, primjerice, moći isprobati specijalitete od divljači, kopuna ili koprive, biljke kojoj Koprivnica i duguje svoje ime.
Autentična manifestacija s brojnim atraktivnim događanjima

Glavna je tema ovogodišnjeg Festivala 'Tortura'.


Organizatori ulažu velik trud u autentičnost cijele priredbe, pa je Renesansni festival manifestacija s koje je potpuno uklonjena plastika te posjetitelji jedu i piju iz drvenih i keramičkih posuda. Naravno, napitci i jela također maksimalno prate onodobnu ponudu. Najam posebno dizajniranih velikih krigli košta 25 kuna. Želite li ih zadržati, ostat ćete bez tog iznosa, a ako krigle nemate namjeru odnijeti sa sobom, spomenuti iznos bit će vam vraćen na info-točkama ili u ugostiteljskim objektima gdje ste ih i uzeli.

Zanimljivo će svakako biti i kuharsko natjecanje, kako za profesionalce, tako i za 'amatere'. Naravno, kao i svake godine, poseban interes izazvat će noćni napad na grad, atraktivna bitka koja se održava u subotu u večernjim satima.


Od atrakcija, vrijedi istaknuti drvenu palisadu, odnosno zid dugačak oko 600 metara, koji će okruživati glavninu festivalskog prostora. 
I ove će se godine naplaćivati mostarina u iznosu od 5-15 kuna, ovisno o danu.

Renesansni cjenik:

Mostarina (ulaznica, petak) - 5,00 HRK
Mostarina (ulaznica, subota) - 15,00 HRK
Mostarina (ulaznica, nedjelja) - 10,00 HRK
Parking (dnevna karta, petak) - besplatno
Parking (dnevna karta, subota i nedjelja) - 10,00 HRK
Najam velikih krigli - 25,00 HRK
Izletnički Renesansni vlak
U subotu, 24. kolovoza 2019. između Zagreba i Koprivnice prometovat će besplatni Renesansni vlak.

Share this: