Istraživanje: Četvrtina Nijemaca zbog inflacije odustala od skijanja

Manje Nijemaca moglo bi sljedećih mjeseci ići na skijališta i druga popularna odredišta za zimski odmor jer žele uštedjeti novac s obzirom na snažan rast troškova života, pokazalo je istraživanje. 

Foto:Gettyimages

Gotovo polovina građana Njemačke koji zimi obično idu na odmor ove će godine zbog poskupljenja preskočiti putovanje ili pronaći jeftiniju opciju, pokazalo je istraživanje YouGova.

Oko 23 posto ispitanika reklo je da će "skresati" planove za odmor, a njih 26 posto odustat će od putovanja. Samo četvrtina neće mijenjati planove, pokazalo je istraživanje koje je naručio proizvođač sportske opreme Schöffel iz Bavarske.

Idu na kraći odmor i na bliža skijališta

Troškove namjeravaju smanjiti kraćim odmorom, smanjenim skijaškim aktivnostima, putovanjima na bliža odredišta te rjeđim odlascima u restorane i izlascima. U istraživanju je od 19. do 21. rujna sudjelovao 2041 ispitanik.

Očekuje se da će visoka inflacija poslati njemačko gospodarstvo u recesiju u narednim kvartalima. U rujnu su potrošačke cijene porasle 10 posto, podsjeća agencija dpa.(Hina)

Share this: