Započinje najveća renesansna čarolija

Hoću li se izgubiti u najvećem drvenom labirintu u Hrvatskoj nakon što popijem dve- tri krigle piva s koprivom koje će mi pred očima pripremiti fratri u srednjovjekovnoj pivovari? 


Foto:Facebook Renesansni festival 

Ili ću ostati ležati u travi nakon što iznad mene prelete sokolovi i maknuti se tek kad vješti vitezovi na konjima započnu megdan s dugim kopljima? 
Ili ću sjesti s gubavcima u njihovu nastambu i čekati da nam netko s mosta dobaci komad pečenog vola? 

Sve su to pitanja koja se vrzmaju po glavi posjetitelja koprivničkog Renesansnog festivala koji se doista mora potruditi da doživi sve sadržaje koje nudi ova TOP manifestacija. 
Festival svoja vrata, naravno drvena, otvara danas, u četvrtak, 18.kolovoza dopuštajući tako po 15. puta da atmosfera, glazba, okusi, majstorije i renesansni način života zavladaju bedemima i osvajaju posjetitelje iz cijele regije. 

Foto:Facebook Renesansni festival

U četiri dana na dvije pozornice nastupit će više od 200 izvođača koji osim iz Hrvatske dolaze iz Slovenije, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Izraela, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Češke, Poljske i Italije, a koji svojim viteškim vještinama, kostimima, vatrenim vratolomijama, jahačkim sposobnostima, muzikalnošću i duhovitim nastupima garantiraju zabavu neviđenu na sličnim manifestacijama.

Festival traje do nedjelje kasno navečer, karakterizira ga i originalna gastro ponuda u kojoj dominiraju „srednjovjekovna jela kao i jela s koprivom, te mogućnost kupovanja niza proizvoda tipičnih za srednji vijek kod putujućih trgovaca i obrtnika.

Share this: