Obranjena titula najbolje turističke manifestacije u Hrvatskoj

Dvogodišnja pauza zbog korone i nesklone vremenske prilike nisu ugrozile jedinstveno ozračje i spektakularnost koprivničkog Renesansnog festivala. 


Photo:Facebook/Ivan Brkić

Štoviše, oduševljene reakcije brojnih posjetitelja pristiglih iz raznih dijelova Hrvatske, Slovenije, Mađarske i drugih zemalja, kao i najave svih izvođača i izlagača da će opet doći na gradske bedeme, potvrdile su neupitnost visoke kvalitete ovog događanja. Titula najbolje turističke manifestacije u zemlji osvojena 2019. godine obranjena je na vrhunski način. 

Photo:Facebook/Ivan Brkić

Možda su to na najiskreniji način rekli oni najmlađi, koji se četiri dana nisu htjeli maknuti iz renesansnog grada u kojemu su pronašli zanimljive igre, družili se sa životinjama, širom otvorenih očiju pratili borbe hrabrih vitezova, bez straha trčali uz gubavce, gađali lukom i strijelom uz Robina Huda, pretvorili se u otmjene dame, zaposlene kmetove, mijesili peciva s brašnom od kopriva, plesali uz gajde i priželjkivali da i oni jednom kad porastu budu gospodari vatre poput koprivničkih mušketira i haramija. 
Kad će opet Renesansni festival, zašto traje samo 4 dana pitala su djeca, pa to pred Turističku zajednicu grada koja se ponovno iskazala kao vrhunski organizator stavlja veliku obvezu. 
Kako nadmašiti najboljeg? 
Dođite na 16. po redu Renesansni festival sljedeće godine i vidjet ćete da je i to moguće, jer uz festival čvrsto stoji više od 1000 takozvanih malih ljudi strastveno uživljenih u svoje uloge, koji već sada promišljaju s kojim će novitetima i poboljšanjima oživjeti daleku prošlost.

Share this: