Hrvatska će u polufinalu Lige nacija igrati protiv Nizozemske

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Nizozemske u polufinalu Final Foura Lige nacija, koji će se održati od 14. do 18. lipnja u nizozemskim gradovima Rotterdamu i Enschedeu, na stadionima Feyenoorda i Twentea. 

Foto:Facebook

U drugom će se polufinalu sastati Italija i Španjolska. Hrvatska će polufinale igrati 14. lipnja u Rotterdamu od 20:45, utakmica za treće mjesto je 18. lipnja u 15 sati, dok je finale isti dan u Rotterdamu od 20:45.

Hrvatska se na Final Four plasirala osvojivši prvo mjesto u skupini u kojoj je bila s Danskom, Francuskom i Austrijom. Podsjetimo se u natjecanje je naša momčad Zlatka Dalića krenula lošom utakmicom s Austrijom, no prema kraju je igrala sve bolje. Ligu nacija 2019. godine osvojila je reprezentacija Portugala, dok je 2021. godine Francuska u finalu pobijedila Španjolsku.

Sneijder favorizira Hrvatsku

Kuglice je izvlačio proslavljeni bivši nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder koji je tijekom ceremonije koja je prethodila izvlačenju kuglica odgovorio na pitanje tko je za njega najveći favorit za osvajanje turnira. "Volio bih da to bude Nizozemska, ali bit će teško. Nakon svega što sam vidio od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, mislim da ona ima veliku šansu", rekao je Sneijder.

Što još čeka Hrvatsku osim Lige nacija?

Hrvatska u ožujku kreće u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Prvu utakmicu igra 25. ožujka kod kuće protiv Walesa, a tri dana kasnije čeka je gostovanje kod Turske. U skupini su još Latvija i Armenija. Nakon tih utakmica u sljedećoj će reprezentativnoj pauzi uslijediti Liga nacija.

Hrvatska potom u rujnu nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo pa će 8. rujna biti domaćin Latviji, a tri dana kasnije će gostovati u Erevanu kod Armenije. Kvalifikacije završavaju u studenom, a na Europsko prvenstvo plasirat će se prve dvije reprezentacije iz svake skupine te četiri reprezentacije kroz Ligu nacija.(Hina)



Share this: