Nakon otkazivanja oko 200 letova putnici Easyjeta i dalje se suočavaju s problemima

Easyjet se ispričao putnicima nakon što je uslijed programskog kvara na računalnom sustavu prisilno otkazano oko 200 letova. 


Foto: Wikipwdia/Arpingstone
Sukladno izjavama britanskog niskotarifnog prijevoznika ovaj problem je već trebao biti riješen, no izgleda kako se brojni putnici i dalje suočavaju s posljedicama i otkazivanjem letova.

Zrakoplovna kompanija je prvotno najavila kako će pogođeni letovi biti oni kojima je prema redu letenja polijetanje bilo zakazano u razdoblju između 13:00 i 15:00 BST (British Summer Time) ovaj četvrtak, ali je potom ipak najavljeno kako bi prekid mogao trajati i dulje.

Uslijed kvara programskog sustava najviše su pogođeni letovi, odnosno putnici i zračne luke diljem Ujedinjenog Kraljevstva. Danas je otkazano još 11 letova iz zračne luke Gatwick (London).

Kako prenose britanski mediji među pogođenim zračnim lukama našle su se i zračna luka u Belfastu gdje je jučer otkazano 12 letova, kao i zračne luke u Edinburghu i Lutonu gdje je otkazano 7 dolaznih i 7 odlaznih letova. Otkazivanje je utjecalo i na 9 letova u zračnoj luci Manchester.

Brojni putnici su nažalost iskusili otkazivanje letova, a izgleda da je bilo i putnika koji tvrde kako su o otkazivanju letova saznali svega 10 minuta prije samog ukrcaja na zrakoplov. Svakako očekuje se kako će se velik broj putnika prijaviti za novčanu naknadu zbog otkazivanja velikog broja letova.

U priopćenju Easyjeta navodi se: “Savjetujemo klijentima koji planiraju putovati s nama da nastave provjeravati Flight Tracker status svog leta prije nego što krenu u zračnu luku.” Stoga, status svog leta možete provjeriti klikom na LINK.

Također, aviokompanija je navela sljedeće: “Ispričavamo se za nastale neugodnosti te putnici mogu podnijeti zahtjev za odštetu u skladu s propisima.”

Ako uskoro letite ili imate let s Easyjetom svakako savjetujemo da se informirate o statusu istog na službenim stranicama aviokompanije.

Share this: