Na letovima u i iz Njemačke obavezne maske unatoč popuštanju mjera

Svi putnici koji lete u Njemačku i iz Njemačke i dalje će morati nositi maske tijekom leta unatoč popuštanju epidemioloških mjera u Europskoj uniji, poručilo je njemačko ministarstvo unutarnjih poslova.


Foto:Gettyimages

Putnici mogu skinuti maske kad jedu ili piju

FFP2 ili medicinske maske moraju biti nošene tijekom ukrcaja, iskrcaja i tijekom leta. Putnici mogu skinuti maske samo kako bi jeli ili pili. Djeca ispod šest godina izuzeta su od pravila nošenja maski. Ministarstvo je objasnilo da je pravilo o nošenju maski u skladu s novim preporukama EU.

Služba za zrakoplovnu sigurnost EASA i Europski centar za sprečavanje i kontrolu bolesti više ne predlažu nošenje maski u zračnim lukama i zrakoplovima općenito. No ako su maske obavezne u mjestu polazišta ili odredišta, moraju biti nošene tijekom leta.
Maske su obavezne i u autobusima te vlakovima

Obveza nošenja maski u zrakoplovima i u vlakovima na nacionalnoj razini u Njemačkoj ostaje na snazi do 23. rujna. Maske su također obavezne u lokalnom autobusnom i željezničkom prijevozu.

Popuštanje epidemioloških pravila na razini EU ne znači da maske više nisu nužne na svim letovima. Najveća niskotarifna aviokompanija Ryanair objavila je popis 15 država članica EU u kojima zakoni još uvijek propisuju obvezu nošenja maski radi sprečavanja širenja virusa.

Osim Njemačke, te zemlje uključuju popularne turističke destinacije poput Španjolske, Grčke, Portugala i Italije.(Hina)



Share this: